sâmbătă, martie 25, 2023

1 iulie este o dată anunțată și planificată de autorități ca primă zi ce va aduce noi măsuri de relaxare. Însă pe fondul creșterii numărului de infectări cu noul coronavirus, românii așteaptă cu sufletul la gură anunțurile oficialilor.

Industria ospitalității așteaptă, evident, marele anunț al redeschiderii restaurantelor. Ce se va întâmpla cu ele de la 1 iulie? Din păcate, referitor la o eventuală redeschidere a restaurantelor în spaţii închise începând cu data de 1 iulie, şeful Executivului a spus că nu poate oferi detalii.

Te-ar mai interesa: Ghid complet de valori ale glicemiei în funcție de...

Premierul Ludovic Orban a vorbit despre noul val de relaxare și măsurile pe care Guvernul le va lua de la 1 iulie. Orban a spus că dorește ca românii să poată duce o viață cât mai apropiată de una normală în perioada următoare și nu vrea să impună alte restricții.

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi, cu privire la un nou val de relaxare a măsurilor începând cu data de 1 iulie, că se va face o analiză la sfârşitul acestei săptămâni şi în funcţie de aceasta vor fi luate anumite decizii.

El a subliniat că autorităţile nu doresc să apeleze la noi măsuri restrictive, ci vor ca viaţa să revină la normal, pas cu pas, în condiţiile respectării unor reguli simple, cum ar fi: purtatul măştii în spaţii închise, igiena riguroasă, respectarea distanţării sau triajul prin măsurarea temperaturii.

Te-ar mai interesa: Medic: suplimentul natural care ne ajută să combat...

„Noi am avut un plan de relaxare în etape, în paşi, din 15 în 15 zile, pe baza evaluării riscului epidemiologic şi pe baza evaluărilor pe care le-am făcut la 10 – 11 zile după măsurile de relaxare, să vedem evoluţia epidemiei. De fiecare dată am anunţat că vom lua măsurile la care ne-am gândit, cu o singură condiţie: să nu existe un număr foarte mare de infectări şi să nu punem în pericol sănătatea oamenilor.

Te-ar mai interesa: O dietă bogată în magneziu scade riscul de demenţă...

Vom face o evaluare sâmbătă, duminică şi în funcţie de datele pe care le vom avea, vom decide. Repet, nu vreau să impunem alte restricţii. Vreau ca oamenii să aibă o viaţă cât mai apropiată de viaţa normală, dar în acelaşi timp îmi doresc ca oamenii să fie în afara pericolului”, a afirmat Ludovic Orban la Digi 24.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private