miercuri, februarie 8, 2023

Ai unghii îngălbenite, crăpate sau exfoliate? Vezi ce spun unghiile despre starea sănătății tale

Știai că aspectul unghiilor tale îți poate da o imagine despre starea organismului tău? Potrivit davidwolfe.com, culoarea, textura și aspectul general al unghiilor sunt indicatori ai stării de sănătate a fiecăei persoane.  Unghiile exfoliate, fragile sau îngălbenite pot avea cauze diverse. Dincolo de aspectul cosmetic, unghiile cu probleme pot ascunde suferințe medicale profunde.

Te-ar mai interesa: Oana Roman nu se mai ascunde: „Eu am trăit ani de ...

Este necesară o identificare a cauzei reale a afecțiunii, pentru a scăpa de această afecțiune neplăcută și pentru a avea unghii sănătoase și frumoase.

  • În cazul în care afecțiunea unghiei este produsă de factori interni, o poți identifica prin apelarea la un medic specialist care îți poate recomanda analizele necesare pentru identificarea cauzei. Ulterior, îți va oferi și tratamentul corespunzător.
  • În cazul în care afecțiunea unghiilor este provocată de factorii externi, este bine să te protejezi unghiile atunci când speli sau când folosești produse chimice, folosind mănuși pentru protecție. Îți vei proteja în felul acesta nu doar unghia, ci și pielea.

Unghiile sanatoase ar trebui sa fie semistransparente, roz deschis si intacte cu o semiluna alba deasupra cuticulelor.

Ai unghii îngălbenite, crăpate sau exfoliate? Vezi ce spun unghiile despre starea sănătății tale

Curbarea unghiilor- afecțiuni pulmonare

Atunci când unghiile se curbează poate fi un semn al nivelului scăzut de oxigen în sânge. De asemenea,  este asociat cu afecțiuni pulmonare, boli de rinichi, boli cardiace și boli inflamatorii intestinale, scrie aceiași sursă davidewolfe.com.

Unghiile îngălbenite- afecțiuni ale tiroidei

Fumatul sau înaintarea în vârstă pot fi printre cauzele îngălbenirii unghiilor. În cazul în care acestea sunt și subțiri, chiar și exfoliate, pot fi afectate și de o infecție fungică. De asemenea, unghiile îngălbenite pot arătă că suferi de diabet, psoriazis sau de afecțiuni ale tiroidei.

Te-ar mai interesa: Colesterolul ridicat: iată 10 semne de avertizare...

Striuri orizontale- Psoriazis, diabet

Striurile orizontale de pe unghii  pot fi un semn că suferi de psoriazis, diabet sau aveți deficiență de zinc. Acestea mai pot fi cauzate de traumatismele unghiilor sau de alți factori interni.

Petele albe de pe unghii- Vezi ce spun unghiile despre starea sănătății tale

Micile pete albe de pe unghiile tale pot fi cauzate de traumatismul unghiilor. De obicei, acestea nu constituie motive de îngrijorare. În cele din urmă, ele vor dispărea singure. Dacă ai pete albe pe unghii care nu dispar mai mult timp, ar putea fi un semn al unei infecții fungice.

Te-ar mai interesa: Ce să NU faci in caz de cutremur. Dr. Ciuhodaru: E...

Unghiile exfoliate, crăpate sau fragile- deficit de vitamina A, B sau C

Unghiile exfoliate, crăpate sau fragile pot fi rezultatul faptului că ții mâinile în apă în mod regulat. Fie că acest lucru se întâmplă la bucătărie sau la piscină, unghiile pot suferi dacă sunt ținute prea mult timp în apă.

Unghiile fragile pot fi, de asemenea, cauzate de utilizarea frecventă a dizolvantului sau expunerea la substanțe chimice, cum ar fi produsele de curățat. De asemenea, acestea indică deseori deficitul de vitamina A, B sau C.

Te-ar mai interesa: Atenție: ALIMENTE care pot provoca 90% din migrene...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private