Sari la conținut

Ce spune culoarea ochilor despre tine și de ce ochii verzi sunt atât de speciali

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ce să știi despre culoarea ochilor și personalitatea. Un aspect al ochilor care ne ajută să „citim” personalitatea cuiva este culoarea, o trăsătură genetică determinată de cantitatea de melanină din ochi, scrie site-ul color-meanings.com.

Ochii verzi. Rezolvați în mod excepțional situații în care alții nu reușesc

Ochii verzi sunt cei mai rari din lume. Aceste persoane știu ce vor și aleg cu inteligență situația în care vor să se afle. Chiar dacă la prima vedere par că ezită să ia o decizie, ori dă senzația că sunt încăpățânați cei cu ochii verzi nu lasă nimic la voia întâmplării.

De asemenea, sunt oameni pasionali și plini de mister. Enigmele din sufletul lor sunt greu de descifrat. Culoarea verde este revigorantă și este asociată cu prospețimea. Acești oameni tind să aducă vibrații, stări de bine și compasiune oriunde ar merge. Rezolvă în mod excepțional situații complicate în cazuri unde alții nu reușesc. Sunt cunoscuți că iau decizii rapide și uneori drastice.

Cum ochii verzi sunt atat de rari, exista o multime de mituri legate de oamenii cu ochii verzi. Se spune ca ei traiesc mai mult si ca sunt persoane linistite, prietenoase, foarte sensibile si chiar ca au puteri supranaturale.

Ochii căprui. Persoane încrezătoare, cu înclinații de lider

Ochii căprui sunt cel mai des întâlniți. Se estimează că aproape 55% din populația lumii are ochii astfel. Chiar dacă uneori vreți să păreți duri, această culoare trădează o persoană blândă și sensibilă.

Cei cu ochi căprui sunt, în majoritatea cazurilor, oameni încrezători în ei. Nuanța de căprui închis spune despre cineva că adoră să îi facă pe cei dragi să se simtă mulțumiți și fericiți. Persoanele cu astfel de nuanță închisă, dacă își propun, au o evoluție mai ușoară către statutul de lider și sunt mai puțin susceptibile de a avea vicii sau dependențe. De asemenea, posedă o putere psihică imensă.

Ochii albaștri. Tolerați mult mai ușor durerea și aveți același strămoș

Albastrul este a doua cea mai comună culoare a ochilor. Cercetătorii spun că cei cu ochi albaștri au același strămoș și rezistă mai ușor la durere. După mai multe studii, s-a demonstrat că pot tolera durerea de câteva ori mai mult decât oamenii cu ochi de altă culoare.

Sunt, de asemenea, persoane rezistente la stres. Pot suporta ore îndelungate de disconfort și s-ar putea să nu auziți niciodată măcar un oftat de la ei. De obicei, posesorii ochilor albaștri sunt orgolioși și evită să se plângă apropiaților atunci când trec prin perioade dificile. Strâng din dinți și trec mai departe.

Ochii negri. Oameni responsabili și buni păstrători de secrete

Se spune că oamenii cu ochi negri sunt foarte demni de încredere și păstrează secrete ca și când viața lor ar depinde de asta. Sunt foarte responsabili față de tot ce este în jurul lor, în special față de prieteni. Ei pot rezista la presiune și nu sunt se lasă duși de val în nicio circumstanță.

Cei cu ochi negri se pot pricepe la orice și nu sunt afectați de tulburări emoționale. Sfaturile venite din partea lor se bazează adesea pe experiență. Nu îi considerați pe aceștia că sunt prea serioși sau plictisitori. Au și ei o parte sălbatică și pot fi sufletul unei petreceri.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.