luni, februarie 6, 2023

Meteorologii anunță o iarnă care se încadrează în normele specifice perioadei, dar cu episoade dificile, când vor cădea cantități mari de zăpadă sau se vor înregistra temperaturi minime polare. Specialiștii ANM au declarat că în iarna aceasta se vor înregistra și episoade serioase de viscol, dar cel mai probabil în ianuarie. De Crăciun se pare că nu ne vom bucura de zăpadă în zona de sud a țării, iarna instalându-se cu adevărat în ianuarie.

Te-ar mai interesa: Încă o nouă pandemie? Dr. Emilian Popovici, despre...

Meteorologii estimează pentru lunile decembrie, ianuarie şi februarie o vreme ce se va încadra în limitele normale ale perioadei de iarnă, local mai coborâte în centrul, nordul şi nord-estul ţării, în timp ce precipitaţiile vor fi excedentare în majoritatea regiunilor, relevă prognoza de specialitate, valabilă pentru intervalul decembrie – februarie 2017, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În luna decembrie, temperatura medie lunară va avea valori apropiate de normalul climatologic, local mai coborâte în regiunile centrale şi nord-estice, dar şi mai ridicate în sud-est.

Te-ar mai interesa: ANM: 7 ALIMENTE care ne apără de frig. Ce trebuie ...

Măsurătorile de specialitate relevă o medie multianuală lunară pentru prima lună de iarnă de -0,8 grade Celsius, fiind luaţi în calcul parametrii monitorizaţi în intervalul 1981 – 2010. În ceea ce priveşte valorile termice medii, specialiştii ANM estimează, în perioada analizată, valori medii de temperatură între – 5 şi 0 grade Celsius în Transilvania şi Moldova, între zero şi două grade Celsius, în Banat şi Crişana, între -2 şi 1 grad Celsius, în Oltenia şi Muntenia, iar în Dobrogea, între zero şi trei grade Celsius.

Te-ar mai interesa: Mineral esențial pentru sănătate. Ce se întâmplă c...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private