miercuri, decembrie 7, 2022

A fost realizat un studiu plecând de la întrebarea: Ce trăsături ale figurii unui om ne fac să avem încredere în respectiva persoană?

Autorii studiului le-au cerut respondenților să evalueze gradul de încredere pe care îl transmiteau mai multe figuri de femei și bărbați pornind de la două trăsături: forma feței și culoarea ochilor.

Majoritatea participanților la studiu au declarat că ochii căprui le inspiră mai multă încredere decât ochii albaștri, atât la femei, cât și la bărbați. Avem doar o excepție în cazul ochilor albaștri, dacă aparțin unui bărbat cu fața lată.

Te-ar mai interesa: Rugăciune pentru sănătate către Sfânta Filofteia. ...

În ceea ce privește forma feței, barbatii cu fețe mai rotunde, gura mare și bărbie pronunțată sunt percepuți ca fiind mai de încredere decât cei cu forma îngustă a feței.

În cazul femeilor, forma feței nu a influențat percepția respondențior la studiu.

Pentru a putea determina care dintre cele două caracteristici este mai importantă, cercetătorii au apelat și la un al treilea test.

Participanților li s-au prezentat fotografii cu bărbați identici, singura diferență constând în culoarea ochilor.

„Am ajuns la concluzia ca, desi ochii caprui inspira mai multa incredere decat cei albastri, nu neaparat culoarea ochilor induce nivelul de incredere, ci caracteristicile faciale asociate ochilor caprui”, au nuantat cercetatorii cehi, condusi de Karel Kleisner.

Te-ar mai interesa: Cea mai tristă știre din România. O treime dintre ...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private