Sari la conținut

Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca. A fost interzisă de comuniști. Citește-o în fiecare zi: are efecte benefice asupra sufletului

sfantul ardealului
sursa foto: arhiva doctorul zilei
rugaciune

Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca. A fost interzisă de comuniști. Citește-o în fiecare zi: are efecte benefice asupra sufletului

Părintele Arsenie Boca este unul dintre cei mai îndrăgiți duhovnici ai României. Cel cunoscut drept Sfântul Ardealului a lăsat în urma sa numeroase scrieri, învățături, precum și foarte multe rugăciuni.

Citește această rugăciune în fiecare zi: are efecte benefice asupra sufletului

Creştinii considera că rugăciunile lăsate de marele duhovnic sunt făcătoare de minuni. Se spune că în timpul rugăciunii toate grijile sunt puse într-un plan secundar şi că astfel videcarea psihica cât şi cea morala devine posibilă.

Una dintre cele mai puternice este cea de mai jos, pe care Arsenie Boca o rostea în fiecare dimineață, pentru limpezirea gândurilor, liniștirea sufletului și întărirea în credință.

Este o rugăciune aparte, care a fost interzisă de comuniști și care a fost redescoperită abia după Revoluția din 1989.

Dacă o veți rosti zilnic și vă veți gândi intens la ceea ce vă macină, vă veți simți eliberat de rele și vă veți putea concetra pe frumosul din viața dumneavostră.

Cea mai puternică rugăciune a lui Arsenie Boca

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca astăzi toată ziua să am grijă să mă leapăd de mine însumi, că cine știe din ce nimicuri mare vrajbă am să fac, și astfel, ținând la mine, Te pierd pe Tine.

Doamne Iisuse Hristoase, ajută-mi ca rugăciunea Preasfânt Numelui Tău să-mi lucreze în minte mai repede decât fulgerul pe cer, ca nici umbra gândurilor rele să nu mă întunece, că iată mint în tot ceasul.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că umblăm împiedicându-ne prin întuneric. Patimile au pus tină pe ochiul minții, uitarea s-a întărit în noi ca un zid, împietrind inimile noastre și toate împreună au făcut temnița în care Te ținem bolnav, flămând și fără haină, și așa risipim în deșertăciuni zilele noastre, umiliți și dosădiți până la pământ.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Pune foc temniței în care Te ținem, aprinde dragostea Ta în inimile noastre, arde spinii patimilor și fă lumină sufletelor noastre.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi. Vino și Te sălășluiește întru noi, împreună cu Tatăl și cu Duhul, că Duhul Tău cel Sfânt Se roagă pentru noi cu suspine negrăite, când graiul și mintea noastră rămân pe jos neputincioase.

Doamne, Cela ce vii în taină între oameni, ai milă de noi, că nu ne dăm seama ce nedesăvârșiți suntem, cât ești de aproape de sufletele noastre și cât Te depărtăm prin micimile noastre, ci luminează lumina Ta peste noi ca să vedem lumea prin ochii Tăi, să trăim în veac prin viața Ta, lumina și bucuria noastră, slavă Ție. Amin”, potrivit doxologia.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel