miercuri, noiembrie 30, 2022

Părintele Arsenie Boca, cunoscut sub numele de ”Sfântul Ardealului” vindeca oamenii prin puterea rugăciunii, dar și cu ajutorul naturii. Tratamentele naturiste recomandate de preot și-au dovedit eficacitatea.

Este cunoscut cazul unei bătrâne cu probleme de văz i-a recomandat „apa vie” sau seva pe care o picură via, primăvara – să o strângă și să-și pună diminețile, cu pipeta, câteva picături în ochi. Unei alte femei, cu pietre la fiere, i-a recomandat un leac având la bază o plantă numită „limba cerbului” sau „năvalnic”.

Te-ar mai interesa: Nu te teme de grăsimile alimentare: vaginul tău de...

Leacul părintelui Arsenie Boca. Tratamentul naturist recomandat și-a dovedit eficacitatea

Înainte de a afla rețeta părintelui Arsenie Boca, să mai spunem ceva despre această plantă, care e considerată, de asemenea, leac de dragoste.Limba cerbului, cunoscută popular și sub numele de năvalnic, este o varietate de ferigă, al cărei nume științific e Phyllytis scolopendrium.

Se va folosi întotdeauna planta verde (frunzele) și nu uscată, pentru că altfel își pierde din proprietăți. O caracteristică a acestei buruieni de leac este aceea că rămâne verde tot anul, așa că poate fi culeasă în orice anotimp. Eficiența cea mai mare o are însă în lunile de vară.

Te-ar mai interesa: Bancnota piramidă și alte ritualuri magice care te...

Unei copile de 13 ani, oloage, care a venit la părintele Arsenie Boca, la mănăstire.

Ridică-te și umblă!”, iar fetița s-a ridicat și a mers

Părintele a întrebat-o: „Crezi în Iisus Hristos, în Dumnezeu -Tatăl, în Maica Domnului?” Ea a răspuns: „Cred din toată inima.” La fel i-a întrebat şi pe părinţii fetei, care au răspuns că şi ei cred. Monahul i-a spus atunci acesteia: „Ridică-te și umblă!”, iar fetița s-a ridicat și a mers. De multe ori, însă, părintele Arsenie Boca recomanda leacuri străvechi (și rugăciune, și postire, și curată trăire), potrivit romaniatv.net.

Te-ar mai interesa: Poziția de somn care îți distruge sănătatea. Încea...

În postul Paștelui, Arsenie Boca a lăsat învățături pentru femei. Ce trebuie să facă ele în Săptămâna Mare?

“Dacă vreţi să aveţi copii curaţi, să aveţi împreunare cu bărbatul numai marţi şi joi. Pentru că celelalte sunt zile oprite; să nu fiţi băuţi. Odată ce ai rămas gravidă să nu mai ai împreunare cu bărbatul. Nici cât timp alăptezi.”, spunea Arsenie Boca.

Te-ar mai interesa: Peste 70.000 de ore de consiliere psihologică pent...

De asemenea, în Săptămâna Patimilor, femeile, ca şi bărbaţii trebuie să meargă la biserică, să respecte datinile ortodoxe, să se spovedească şi împărtăşească.

În Săptămâna Mare, credincioșii se pregătesc de Învierea Domnului prin respectarea acestor învățături enunțate de Arsenie Boca. Trebuie să fie buni și să-i ierte pe cei din jur. Ar trebui să facă pace cu cei cu care au avut conflicte.

Te-ar mai interesa: Alertă sanitară! Pericol mortal în coaja unei bana...


Cel mai important lucru în Postul Paștelui

În perioada Postului Paștelui, care este și cel mai aspru dintre toate, cu o durată de 40 de zile, preoții nu pun accentul doar pe abținerea de la anumite feluri de mâncare.

“Sfântul Ardealului” spunea despre rugăciune că este “cheia raiului, ea deschide porţile harului divin”. Este foarte important ca toți credincioșii să se roage în perioada Postului Mare.

Curățirea sufletească se face mai ales prin rugăciune, care este esențială. Arsenie Boca a numit rugăciunea “leacul care vindecă orice fel de rană, opreşte orice lacrimă, linişteşte orice durere, ea subjugă orice pasiune”.

De asemenea, Arsenie Boca punea accentul pe abținerea de la preparatele de origine animală în post, necesară pentru purificarea trupească și sufletească. Prin post, credincioșii pot fi curățați de anumite păcate, printre care și lăcomia stomacului, care duce, la rândul său, către mânie și desfrânare.

“Sfântul Ardealului” îi îndemna pe credincioși să nu asculte pofta. Consumul de carne, mai ales dacă este mâncată cu “împingerea necurată a poftei, ca sa se facă sânge are nevoie de fiere, care este o otravă”, iar această fiere este o otravă pentru organism.

Această “fiere” atacă nervii, “îi slăbeşte, şi de aici vine nerăbdarea, de aici vine nervozitatea, de aici mânia”, a mai precizat Arsenie Boca într-una din predicile sale. Din acest motiv, postul este benefic pentru trup și suflet. Acesta îi poate ajuta pe cei care îl țin să se mențină sănătoși și să aibă o stare bună de spirit.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private