Sari la conținut

Cea mai puternică rugăciune ce se rostește de Sfântul Ioan Botezătorul. Te va ocroti de orice necaz

Biserica Ortodoxă îl sărbătorește pe Sfântul Ion, în fiecare an, pe 7 ianuarie, la o zi distanță de Bobotează.

Sfântul Ioan Botezătorul s-a născut în familia preotului Zaharia. Mama sa, Elisabeta, era rudă cu Sfânta Fecioară Maria.

Acesta era smerit și mereu acesta purta o haină din păr de cămilă. Până să fie prins de Irod, acesta a trăit în pustie, într-o peșteră.

Din Evanghelie aflăm că Sfântul Ioan Botezătorul a fost decapitat de Irod, la cererea Irodiadei, potrivit doxologia.ro

Semnificaţia numelui Ion

Numele „Ioan” înseamnă „dar de la Dumnezeu„, iar numele „Ioana” înseamnă „binecuvântarea Domnului”. Cele care poarta numele „Ioana” sunt persoane practice. Sunt foarte bine organizate şi au adevărate calităţi de conducători. De asemenea, persoanele care poartă acest nume sunt optimiste şi spontante, vesele și au o fire visătoare.

Cei care poartă numele „Ion” sau „Ioan” sunt oameni oneşti, stabili, familişti şi foarte responsabili. Iubesc siguranţa unui cămin şi înţeleg pe deplin ce înseamnă respectul faţă de părinţi. La rândul lor, ca părinţi, sunt înţelegători, corecţi şi ştiu să îşi câştige respectul copiilor.

Atât femeile, cât şi bărbaţii care poartă numele Sfântului Ion sau derivate din acesta, sunt oameni tăcuţi şi ruşinoşi, însă sunt creativi şi au o latură artistică ascunsă pe care o pot scoate la iveală sau nu.

Cea mai puternică rugăciune de Sfântul Ioan

Rostește această rugăciune în zi de sărbătoare, pe 7 ianuarie și ori de câte ori te simți în pericol și ai nevoie de curaj pentru a merge mai departe.

„Sfinte Ioane, Sfinte Botezătorule, tu ai fost chemat de Dumnezeu, încă înainte de a te naște, să-i pregătesti pe oameni pentru venirea Fiului Său, iar mulțimile atrase de faima sfințeniei tale și de puterea Duhului Sfânt, ca cel al profetului Ilie, primeau botezul pocăinței în semn de convertire la Dumnezeu. Tatăl ceresc ți-a destăinuit pe Fiul Său, când a voit să fie botezat de tine și tu l-ai făcut cunoscut ucenicilor tăi, zicând: „Iată Mielul lui Dumnezeu, care ridică păcatul lumii!”

Această chemare atât de mare, pe care Însuși Mântuitorul nostru a recunoscut-o, când a spus că nu s-a născut un om mai mare decât tine, nu te-a făcut mândru, ci ți-a dat cea mai adâncă smerenie, pe care ai exprimat-o cu aceste cuvinte: „Nu sunt vrednic să-I dezleg cureaua încălțămintei. Și El trebuie să crească, iar eu să mă micșorez!”

Tu ai voit să-ți jertfești viața pentru a apăra sfințenia căsătoriei, înfruntându-l pe regele Irod, care trăia nelegitim cu soția fratelui său. Te rugăm mijlocește-ne la Dumnezeu o sinceră convertire și o iubire puternică față de El, ca să-L urmăm tot timpul vieții noastre, iar la sfârșit să-L preamărim pentru toată veșnicia. Amin”

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel