luni, septembrie 27, 2021

Ceaiul de ceapă stimulează imunitatea: experții sugerează că ceapa este o sursă neprețuită de substanțe nutritive care întăresc imunitatea, cum ar fi vitamina C. Iată cum îl puteți pregăti.

Întotdeauna trebuie să avem încredere în leacurile naturiste ale părinților și bunicilor! În general, tindem să le ignorăm datorită lipsii logicii științifice. Dar unele metode de vindecare vechi te pot surprinde cu efectele lor de ameliorare instantanee. Unul dintre aceste remedii casnice pe care îl putem alege din meniul bunicii noastre este ceaiul de ceapă. Această băutură susținută de știință s-a dovedit a fi destul de eficientă în stimularea imunității noastre și ne ajută cu ameliorarea tusei, a durerii în gât și a curgerii nasului.

Experții sugerează că ceapa este o sursă neprețuită de nutrienți care stimulează imunitatea, cum ar fi vitamina C, antioxidanți, magneziu, fier și zinc. Ceapa nu numai că adaugă aromă meselor noastre, ci și infuzează aceste proprietăți benefice pentru sănătate. O ceașcă caldă de ceai preparată cu ceapă vă va permite doar să obțineți din plin aceste beneficii.

Acum, există două opțiuni pentru a face ceai de ceapă – una cu ceapă și alta cu coji de ceapă. Da, ai citit bine; cojile de ceapă sunt la fel de benefice ca ceapa în sine.

Ceaiul de ceapă pentru imunitate:

Puneți un 1 pahar de apă la fiert. Adăugați o ceapă tocată, 2-3 boabe de piper negru, 1 păstaie de cardamom și jumătate de linguriță de semințe de fenicul. Acoperiți ibricul și lăsați compoziția să fiarbă timp de aproximativ 15-20 de minute. Strecurați ceaiul și serviți-l cu sau fără îndulcitor.

Rețetă de ceai cu coajă de ceapă pentru imunitate:

Se fierbe apa și se toarnă imediat într-o ceașcă care conține plicul de ceai / frunze de ceai verde și coji de la o ceapă mică sau jumătate de ceapă. Lăsați totul la infuzat timp de aproximativ 10 minute. Se strecoară ceaiul și se adaugă puțină miere sau suc de lime.

Amintiți-vă că ceapa are o aromă și un gust foarte puternic. Așadar, adăugați celelalte ingrediente menționate în rețete sau experimentați cu propriile alegeri pentru a vă bucura de un ceai liniștitor, care crește imunitatea, în timpul acestei vreme schimbătoare.

 

Ultimele stiri