Sari la conținut

Ceaiul miraculos anti-imbatranire creste imunitatea si poate regla tensiunea arteriala

tonic vitaminizant natural
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ceaiul care scade colesterolul

Ceaiul miraculos care nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa. Este alternativa ideala la bauturile racoritoare.

De ce sa le mai consumi, cand acest ceai delicios, pe langa proprietatile benefice pentru sanatate, hidrateaza si tine cu succes locul bauturilor din comert.

Ceaiul de hibiscus se poate consuma si ca ice tea, adaugand cuburi de gheata. Dar care sunt utilizarile sale miraculoase?

Poate regla tensiunea arteriala

Unul dintre beneficiile ceaiului de hibiscus este si reglarea tensiunii. Mai multe studii arata ca bautura ar putea ajuta persoanele ce sufera de boli cardiovasculare, insa mai mai multe studii in domeniu sunt necesare pentru a trage concluzii semnificative.

Ajuta sistemul imunitar

Deliciosul ceai contine cantitati mari de vitamina C si fier, substante cunoscute pentru importanta lor in sistemul imunitar, spune nutritionistul Erica Ingraham.

Consumul frecvent de ceai de hibiscus te poate ajuta sa ai un organism puternic, care lupta cu succes impotriva virusurilor sezoniere si a bacteriilor. De aceea, este perfect atat in perioada rece si in momentul de tranzitie dintre anotimpuri, cat si vara.

Abunda in antioxidanti

Ceaiul de hibiscus este o sursa excelenta de antioxidanti, acele elemente care lupta impotriva radicalilor liberi si mentin trupul tanar si sanatos. Acestia se gasesc in antocianine, pigmentii care dau culoarea rosiatica intensa a hibiscusului.

Bineinteles, antioxidantii se gasesc in numeroase ceaiuri, mai ales in cel verde. Insa, spre deosebire de acesta, ceaiul de hibiscus poate fi consumat la orice ora, fara sa deregleze programul de somn, iar gustul sau este mai putin puternic.

Ceaiul de hibiscus este numai bun pentru momentele in care ai pofta de un ceai aromat, dar ai vrea sa incerci ceva deosebit. Are un gust fructat, usor acrisor, asemanator cu cel al fructelor de padure, dar o idee mai floral.

In plus, beneficiile ceaiului de hibiscus sunt nenumarate, chiar daca sunt mai putin cunoscute de publicul larg. In Egiptul antic, acesta era folosit pentru a potoli setea si pentru a racori corpul dupa zile lungi si caniculare.

CITESTE CONTINUAREA…

Irina Lungu

Storyteller. Redactor medical. Traducător. Lucrez cu cuvintele de când mă știu, ador magia lor. Iubesc traducerile, iar domeniul medical m-a cucerit iremediabil. Vreau să transmit publicului informații relevante, de calitate, care să îi ajute în viața de zi cu zi și în problemele cotidiene cu care se confruntă zilnic. Un om informat va fi un om mai sigur pe sine. La rândul meu, mă ghidez după principiul ”Fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume. Toți vor să îi schimbe pe ceilalți, dar uită că schimbarea începe din ei înșiși.”

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel