sâmbătă, septembrie 26, 2020

Este antioxidantul vedetă al verii, mai puternic decât celebra vitamină C, explică un cunoscut nutriționist.

Cele mai recente studii în domeniu demonstrează că este un fitonutrient care previne apariţia celulelor canceroase şi încetineşte dezvoltarea acestora, spune nutriționistul  Wasim Nazer pentru Doctorul Zilei.

Antioxidantul vedetă al verii Licopenul, căci despre acest antioxidant vorbim, este un adjuvant de încredere și în lupta cu razele solare, dușmanul celor care uită care este programul corect de stat la plajă.

Citește și:

Un consum corect de preparate care au în compoziție o concentrație importantă de licopen sunt de mare ajutor în acest sezon canicular.

Dacă te intrebi care sunt fructele și legumele cel mai bogate în licopen, nutriționistul Wasim Nazer explică punctual: „Cea mai importantă sursă sunt fructele și legumele colorate oranj-roșii, principalele sunt roșiile, în special tomatele concentrate, sucul de roșii sau pastă, acolo găsim o cantitate importantă de licopen”.

Citește și:

Un secret extrem de important pe care ți-l oferă specialistul este acela că licopenul trebuie consumat în combinație combinație cu grăsimi sănătoase. „Este foarte important ca atunci când mâncăm o roșie, o salată de roșii, să punem o linguriță de ulei, de ulei de măsline, de preferat. Sau când mâncăm ceva roșu, să luăm și ceva grăsimi pe lângă el, ca să putem să câștigăm tot licopenul din el.”, conchide specialistul.

Parteneri