joi, martie 30, 2023

În mod ideal, dietele pentru slăbit trebuie adaptate nevoilor individuale. Întregul proces trebuie monitorizat cu multă atenție și răbdare, pentru a evita efectele negative pe care o dietă nepotrivită le poate avea asupra organismului tău. Cu toate acestea, dacă îți dorești o alternativă 100% naturală, aceste ceaiuri care stimulează pierderea în greutate și metabolismul îți pot fi de ajutor. 

Te-ar mai interesa: ”De ce mă înțeapă inima?” Cele mai frecvente cauze...

O dietă nepotrivită dăuna grav organismului tău. Dietele restrictive nu oferă corpului toți nutrienții necesari și, de asemenea, nu înlocuiesc un stil de viață sănătos și echilibrat. Deși aceste diete pot oferi rezultate, organismul se va recupera cu dificultate, încercând să redobândească nutrienții necesari.

Ceaiuri care stimulează pierderea în greutate și metabolismul

Ceai negru, portocală și scorțișoară

Bogat în flavonoide, ceaiul negru ajută la pierderea în greutate, potrivit DC Medical. Prin adăugarea de coajă de portocală și scorțișoară (care favorizează scăderea în greutate), acest ceai devine aliatul tău de încredere în lupta cu kilogramele în plus.

Te-ar mai interesa: Expunerea la Covid în uter poate crește riscul de ...

Ingrediente:

2 linguri de frunze de ceai negru

½ coajă de portocală

1 baton de scorțișoară

2 căni de apă clocotită

Fierbe batonul de scorțișoară și coaja de lămâie la foc mic timp de 3 minute. Adaugă aceste ingrediente, precum și frunzele de ceai negru în apa clocotită și lasă la infuzat 5 minute. Consumă acest ceai cald sau rece.

Ceai de ghimbir și ananas

Auzim adesea despre ghimbir și  beneficiile sale pentru sănătate. Se pare că poate juca, de asemenea, un rol semnificativ în pierderea în greutate. Și, dintr-un motiv întemeiat, îmbunătățește efectul termic al alimentelor și promovează senzația de sațietate. În plus, se spune că acest condiment are un efect semnificativ asupra greutății corporale și a grăsimii abdominale, așa cum se menționează în această meta-analiză. În plus, ghimbirul ajută la accelerarea metabolismului și la creșterea temperaturii corpului.

Te-ar mai interesa: Importanța activității fizice și a obiceiurilor al...

Ingrediente:

1 lingură de ghimbir

½ coajă de ananas

1 coaja de portocală

1 litru de apă

Într-o cratiță, pune 1 litru de apă la care adaugi coaja de ananas și portocală, precum și lingura de ghimbir. Fierbe totul timp de 3 minute. Lasă la infuzat 5 minute, apoi strecoară și consumă acest ceai pe tot parcursul zilei, între mese, ca gustare.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private