Sari la conținut

Ceaiuri care topesc grăsimea de pe burtă și accelerează metabolismul

Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei
Ceaiul verde topește grăsimea din organism

Ceaiuri care topesc grăsimea de pe burtă. Este cunoscut faptul că doar o ceașcă de ceai poate preveni accidentele vasculare cerebrale, artrita, cariile dentare și chiar poate ține cancerul la distanță.

Deși este considerat un tranchilizant al naturii pentru proprietățile sale liniștitoare, această băutură atât de populară are și un alt beneficiu mare: te ajută la scăderea în greutate.

Oamenii de știință au demonstrat că ceaiul are un nivel ridicat de compuși care luptă cu absorbția grăsimilor. Iată 5 ceaiuri care vă pot subția talia:

Ceaiul de Anason - Beneficii si Contraindicatii - Ceaiuri Naturale

Ceaiuri care topesc grăsimea. 1. Ceai de anason stelat: favorizează digestia

Anasonul stelat, fructul unui mic copac veșnic verde (Illicium verum) originar din China, poate fi folosit în tratamentul tulburărilor digestive, cum ar fi tulburări de stomac, diaree, greață etc.

Se poate bea un ceai preparat din acesta prin înmuierea unei păstăi întregi într-o cană de apă fierbinte timp de 10 minute. Se strecoară și se îndulcește dacă este necesar.

Sorbiți acest ceai cu înghițituri mici atunci când aveți stomac deranjat.

tratamente naturiste pentru indigestie

2. Ceaiul de mentă: controlează ceea ce mănânci

Dacă vă place ceaiul de mentă, încercați să îl beți prin rotire cu o băutură de ceai verde, deoarece ambele accelerează digestia și, astfel, vă ajută să ardeți mai multe calorii.

Frunzele de mentă pot fi folosite pentru a face un ceai ușor, răcoritor, care poate fi băut fie cald, fie rece.

Pentru a pregăti ceaiul, luați o lingură de frunze proaspete sau uscate și adăugați-le în apă clocotită și lăsați-le la infuzat timp de patru până la cinci minute. Se strecoară și se adaugă miere, dacă este nevoie.

formarea pietrelor la rinichi

Ceaiuri care accelerează metabolismul. 3. Ceaiul verde: stimulează metabolismul

Cercetările arată că substanța chimică EGCG găsită în ceaiul verde, care accelerează metabolismul organismului, este responsabilă pentru arderea kilogramelor. Și poate arde 70 de calorii pe zi!

Ceaiul verde crește și nivelul de antioxidanți. Se crede că catechinele antioxidante din ceaiul verde stimulează metabolismul și ajută la arderea grăsimilor. Timp de înmuiere pentru ceai: două până la trei minute la 85 de grade Celsius.

4. Ceai de trandafiri: previne constipatia

Unul dintre cele mai vechi ceaiuri aromatice disponibile este ceaiul de trandafiri. Această băutură este obținută prin amestecarea trandafirilor proaspeți și mugurii de ceai  și are un efect terapeutic major asupra corpului uman.

Pe lângă curățarea toxinelor și înfrumusețarea pielii, ceaiul de trandafiri conține vitaminele A, B3, C, D si E și este cunoscut că acționează împotriva infecțiilor. De asemenea, previne constipația și ajută la pierderea în greutate.

Arta prepararii ceaiului in Taiwan, o traditie seculara - Documentar

 

5. Ceaiul Oolong: protejează împotriva obezității

Cercetările arată că oolong, un ceai semifermentat poate avea un efect mai puternic decât ceaiul verde. Promovează arderea grăsimilor și ajută la reducerea colesterolului și a concentrației de grăsimi din organism.

Se recomandă aproximativ două căni pe zi. Infuzați ceaiul oolong oriunde de la 30 de secunde la cinci minute, pentru o cană de ceai.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel