Cel mai bun carbohidrat care te scapă de grăsimea de pe burtă, scade colesterolul rău și reglează glicemia

Cel mai bun carbohidrat care te scapă de grăsimea de pe burtă, scade colesterolul rău și reglează nivelul zahărului în sânge.

Se spune adesea că, dacă vrei să slăbești, atunci ar trebui să elimini carbohidrații din dietă, ceea ce înseamnă că trebuie să-ți iei adio de la paste sau  cartofi. Dar iubitorii de carbohidrați ar putea să se simtă puțin pierduti fără unele dintre alimentele lor de bază.

Deși carbohidrații nu vă ajută la pierderea în greutate, nu este întotdeauna cazul ca aceștia să ducă doar la creșterea grăsimii pe burtă.

Cel mai bun carbohidrat care topește de grăsimea de pe burtă

Cel puțin nu este cazul când mănânci fulgi de ovăz, cel mai eficient carbohidrat pentru a ajuta la micșorarea grăsimii de pe abdomen, potrivit Trista Best, RD, un dietetician înregistrat la Balance One Supplements.

„Ovăzul este o sursă excelentă de cereale integrale și conține o mulțime de fibre și nutrienți care fac din el o masă sau o gustare sănătoasă”, spune Best.

Fulgii de ovăz, un produs de bază pentru micul dejun extraordinar de popular și sățios, nu este singurul fel de mâncare pentru micul dejun care vă poate ajuta în eforturile de slăbire, dar este una dintre cele mai bune opțiuni cu care să vă începeți ziua datorită beneficiilor sale nutriționale.

Făina de ovăz nu numai că este cel mai bun carbohidrat pentru a ajuta la micșorarea grăsimii din abdomen, dar joacă, de asemenea, un rol în:

  • scăderea colesterolului rău,
  • reglarea nivelului de zahăr din sânge
  • estee plin de proteine ​​și fibre.

Carbohidrații plini de fibre te ajută să te simți plin

Unul dintre modalitățile prin care fulgii de ovăz ajută la reducerea grăsimii de pe burtă este că cel mai probabil că nu îl vei mânca în exces, deoarece carbohidrații plini de fibre te ajută să te simți plin.

„Fibrele din fulgii de ovăz te ajută să te simți plin pentru mai mult timp, ceea ce poate preveni supraalimentarea pe tot parcursul dimineții”, spune Best, potrivit eatthis.com

Și nu este singurul mod în care fulgii de ovăz ajută la micșorarea grăsimii de pe burtă.

„Vă mențin glicemia stabilizată, prevenind vârfurile și scăderile care sunt asociate cu creșterea în greutate”, spune Best.

Un studiu recent a constatat că, atunci când glicemia unei persoane scade după ce mănâncă, îi este mai repede foame și tind să mănânce mai mult. Unul dintre punctele de atracție ale consumului de fulgi de ovăz este că poate fi preparat în diferite moduri, iar multe dintre soiuri pot fi preparate fără a adăuga calorii suplimentare.

„Fulgii de ovăz sănătoși pot fi preparati fie sărați, fie dulci, fără exces de calorii. Fulgii de ovăz pot fi micul dejun perfect pentru pierderea în greutate”, spune Best.

Cel mai bun mod de a mânca fulgi de ovăz pentru a evita excesul de calorii și a duce la micșorarea grăsimii de pe abdomen este să nu consumi fulgi de ovăz preambalați și să-ți faci singuri cu topping-uri sănătoase, cum ar fi nuci, fructe de pădure și ouă.

Unele dintre cele mai bune topping-uri și amestecuri pentru fulgi de ovăz includ nuci, scorțișoară, afine, căpșuni și banane. Ovăzul sărat poate fi făcut sănătos prin adăugarea de roșii, ouă, ciuperci și spanac.

Recent Posts

Legătura dintre alimentație și dezvoltarea cancerului. Descoperire uimitoare a oamenilor de știință

Legătura dintre alimentație și dezvoltarea cancerului. Cercetătorii chinezi din domeniul oncologiei au descoperit un mecanism…

10 minute ago

Alertă ANM: Pericol de inundații și viituri în nouă județe din țară

Alertă ANM. Hidrologii au emis un avertisment de cod galben pentru inundații pe râurile din…

50 de minute ago

O nouă terapie revoluționară pentru cancer, disponibilă și în România. Rafila: „Este cea mai mare investiţie destinată pacienţilor oncologici”

O nouă terapie revoluționară pentru cancer va fi disponibilă și în România. Ministrul Sănătăţii, Alexandru…

o oră ago

Cum e posibil să primești pensie de 17.000 de lei fără nicio zi de muncă

Pensie de 17.000 de lei fără nicio zi de muncă, pare imposibil dar e adevărat,…

2 ore ago

Lucrătorii cei mai expuși riscului de a dezvolta astm bronșic. Lista celor 11 profesii cu risc mare de astm profesional

Lista celor 11 profesii cu risc mare de astm profesional. O firmă de avocatură specializată…

2 ore ago

Citeste si: