vineri, mai 27, 2022

Depresia poate fi tratată cu ajutorul unui remediu tradițional. Potrivit unor cercetări recente, o plantă comună poate bloca boala de care nu scapi ușor. Nu trebuie să te sperii sau să o privești ca o rușine. Lasă-t ajutat de planta cu proprietăți miraculoase și vei fi un om normal.

Cel mai bun remediu împotriva depresiei. Nu te aşteptai la asta

Proprietăţi ceai de sunătoare

În compoziţia plantei se regăsesc numeroşi compuşi cu efecte benefice, printre care colina, hipericina, saponinele, uleiul volatil, acidul valerianic, flavonoide şi taninuri – substanţe care atribuie sunătoarei calităţi terapuetice deosebite.

Te-ar mai interesa: 27 mai, Sfântul Ioan Rusul. Rugăciunea extrem de p...

Ceaiul de sunătoare prezintă proprietăţi antiseptice, sedative, antiinflamatoare, remineralizante, cicatrizante şi astringente.

Beneficii ceai de sunătoare

Ameliorează depresia şi anxietatea, afecţiunile secolului 21 – numeroase studii au demonstrat că ceaiul de sunătoare poate fi la fel de eficient precum antidepresivele, dar are mult mai puţine reacţii adverse decât acestea.

Însă trebuie ţinut cont că cercetările au avut loc pe eşantioane reduse şi în cazuri de depresie în forme uşoare. Prin urmare, ceaiul de sunătoare nu trebuie să înlocuiască tratamentul medicamentos prescris de medicul specialist.

Te-ar mai interesa: Cum apare cancerul și cum poți să-l vindeci? Dr. P...

De asemenea, ceaiul de sunătoare ar putea ameliora durerile de urechi cauzate de otită, o afecţiune cauzată de o infecţie.

Într-un studiu realizat pe 100 de copii, o combinaţie de plante formată din sunătoare, usturoi şi gălbenele a dat rezultate în ameliorarea durerilor şi grăbirea vindecării infecţiei, potrivit csid.ro.

Consumat frecvent, ceaiul de sunătoare poate ameliora funcţionarea bilei, fiind recomandat în special în prevenirea dischineziei biliare şi a colecistitei.

Te-ar mai interesa: Cum un simplu epilat te poate îmbolnăvi de HPV? Me...

În plus, sunătoarea sprijină circulaţia sanguină şi ajută la eliminarea retenţiei de apă, favorizând în acest fel şi scăderea în greutate.

Pentru cei care se confruntă cu insomnii, ceaiul de sunătoare este excelent deoarece creşte producţia de melatonină, hormonul care stimulează somnul profund.

Şi fumătorii care îşi propun să renunţe la acest viciu sunt sfătuiţi să consume mai des ceai de sunătoare, deoarece diminuează simptomele de sevraj nicotinic.

Te-ar mai interesa: Pepenele roșu: Beneficii și curiozități surprinzăt...

Ceaiul de sunătoare este benefic şi pentru piele. Aplicat sub formă de comprese, ceaiul de sunătoare este indicat pentru tenul iritat, uscat, ridat. De asemenea, este un remediu excelent şi pentru micile tăieturi sau arsuri la nivelul pielii, favorizând cicatrizarea acestora.

Mod de preparare ceai de sunătoare:

La 300 ml de apă clocotită se adaugă o linguriţă de flori uscate sau frunze şi se lasă la infuzat 10-15 minute.

Te-ar mai interesa: Nu poți pierde grăsimea de pe burtă? Atenție la ac...

Aroma infuziei de sunătoare este destul de puternică, gustul uşor amărui şi pronunţat, iar culoarea arămie. Se poate folosi ca îndulcitor mierea de albine cu zeamă de lămâie sau zahărul brun.

Contraindicaţii

Ceaiul de sunătoare are efecte puternice, în consecinţă, cereţi părerea unui specialist înante de a-l consuma deoarece prezintă şi efecte adverse mai puţin cunoscute. De exemplu, persoanele care urmează tratament cu antidepresive, anticoagulante, contraceptive orale, medicamente antiastmatice, antihipertensive sau imunosupresive trebuie să evite consumul de ceai de sunătoare pentru că efectul acestora poate fi mult diminuat.

De asemenea, consumul în exces poate duce la tulburări digestive precum diaree sau crampe abdominale, greaţă sau reacţii alergice ale pielii, anxietate, disfuncţie erectilă, ameţeală, gură uscată (xerostomie) sau migrene.

Sunătoarea poate, de asemenea, să crească sensibilitatea pielii şi a ochilor la lumina solară puternică.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private