vineri, iunie 2, 2023

Cel mai bun remediu pentru detoxifierea ficatului. Această plantă conține potasiu, fier, calciu și alte oligoelemente esențiale, plus Vitaminele A, C, E și K, precum și vitamine din complexul B, vitamine active care  ajută rinichii, inima și alte organe din corp. Mai mult  cooperează pentru a menține tensiunea arterială la un nivel sănătos, și pentru a controla cantitatea de lichide din țesuturi.

Te-ar mai interesa: Semne incipiente ale cancerului de sân. La ce treb...

Este vorba despre păpădie.  Are efecte tonice, stimulente și diuretice. Această plantă este folosită de mii de ani în medicina tradițională, pentru detoxifierea ficatului și a rinichilor, pentru arsuri la stomac sau alte probleme digestive.

Frunzele de păpădie acționează ca un diuretic natural, determinând rinichii să crească volumul urinei și să elimine excesul de sare și apă.

Prin aceste efecte, păpădia influențează inclusiv volumul sângelui și echilibrul apei din corp, ajutând lichidele să iasă din țesuturi și apa din sânge, reducând astfel tensiunea arterială.

Te-ar mai interesa: Exerciții simple care cresc toleranța la durere. R...

Cel mai bun remediu pentru detoxifierea ficatului. Planta combate unele tumori canceroase

Păpădia este considerată de asemenea un tonic excelent pentru ficat și un purificator natural pentru sânge. Unele studii au arătat că păpădia combate unele tumori canceroase. Ajută la tratarea anemiei, scade colesterolul, elimină indigestia acidă și gazele, și susține pierderea în greutate.

Ceai de păpădie

Ceaiul de păpădie este un diuretic natural foarte eficient, care poate ajuta la eliminarea excesului de lichide din corp într-o manieră blândă. De la păpădie se pot folosi toate părțile: florile, frunzele, tulpinile și rădăcina.

Te-ar mai interesa: Prea mult fier în sânge. Sideremia mare, semn de a...

Ingrediente

1 mână de păpădie
• 4 căni de apă

Mod de preparare

Se pune apa la fiert, și când dă în clocot, se adaugă plantele mărunțite. Se ia vasul de pe foc, se pune capacul și se lasă la infuzat 3 ore, sau peste noapte. Dacă vi se pare prea concentrat, diluați ceaiul cu puțină apă.

Dacă retenția de apă este foarte mare, beți acest ceai în prima parte a zilei, pentru a nu perturba somnul de noapte. Dacă suferiți de edeme din cauza unei boli de inimă sau de o retenție de apă severă, consultați medicul pentru a stabili cea mai bună doză de ceai de păpădie.

Te-ar mai interesa: Simptome care apar în toate tipurile de cancer și ...

Contraindicații: Poate interacționa de asemenea cu medicamente pentru diabet

Unele persoane pot fi alergice la păpădie (deranjamente gastrice). Dat fiind că păpădia este un diuretic puternic, această plantă nu trebuie consumată în paralel cu un tratament medicamentos cu diuretice. Poate interacționa de asemenea cu medicamente pentru diabet, antibiotice sau litiu. Persoanele cu infecții sau inflamații ale vezicii biliare, sau cu blocaje ale căilor biliare trebuie să evite utilizarea acestei plante. Cereți sfatul medicului înainte de a adăuga păpădie în dieta zilnică, potrivit lataifas.ro.

Te-ar mai interesa: Analize de rutină care pot salva vieți. Medic: ”În...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private