Sari la conținut

Cel mai bun remediu pentru detoxifierea ficatului. Planta combate unele tumori canceroase

ficat
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Semne ca ai probleme cu ficatul

Cel mai bun remediu pentru detoxifierea ficatului. Această plantă conține potasiu, fier, calciu și alte oligoelemente esențiale, plus Vitaminele A, C, E și K, precum și vitamine din complexul B, vitamine active care  ajută rinichii, inima și alte organe din corp. Mai mult  cooperează pentru a menține tensiunea arterială la un nivel sănătos, și pentru a controla cantitatea de lichide din țesuturi.

Este vorba despre păpădie.  Are efecte tonice, stimulente și diuretice. Această plantă este folosită de mii de ani în medicina tradițională, pentru detoxifierea ficatului și a rinichilor, pentru arsuri la stomac sau alte probleme digestive.

Frunzele de păpădie acționează ca un diuretic natural, determinând rinichii să crească volumul urinei și să elimine excesul de sare și apă.

Prin aceste efecte, păpădia influențează inclusiv volumul sângelui și echilibrul apei din corp, ajutând lichidele să iasă din țesuturi și apa din sânge, reducând astfel tensiunea arterială.

Cel mai bun remediu pentru detoxifierea ficatului. Planta combate unele tumori canceroase

Păpădia este considerată de asemenea un tonic excelent pentru ficat și un purificator natural pentru sânge. Unele studii au arătat că păpădia combate unele tumori canceroase. Ajută la tratarea anemiei, scade colesterolul, elimină indigestia acidă și gazele, și susține pierderea în greutate.

Ceai de păpădie

Ceaiul de păpădie este un diuretic natural foarte eficient, care poate ajuta la eliminarea excesului de lichide din corp într-o manieră blândă. De la păpădie se pot folosi toate părțile: florile, frunzele, tulpinile și rădăcina.

Ingrediente

1 mână de păpădie
• 4 căni de apă

Mod de preparare

Se pune apa la fiert, și când dă în clocot, se adaugă plantele mărunțite. Se ia vasul de pe foc, se pune capacul și se lasă la infuzat 3 ore, sau peste noapte. Dacă vi se pare prea concentrat, diluați ceaiul cu puțină apă.

Dacă retenția de apă este foarte mare, beți acest ceai în prima parte a zilei, pentru a nu perturba somnul de noapte. Dacă suferiți de edeme din cauza unei boli de inimă sau de o retenție de apă severă, consultați medicul pentru a stabili cea mai bună doză de ceai de păpădie.

Contraindicații: Poate interacționa de asemenea cu medicamente pentru diabet

Unele persoane pot fi alergice la păpădie (deranjamente gastrice). Dat fiind că păpădia este un diuretic puternic, această plantă nu trebuie consumată în paralel cu un tratament medicamentos cu diuretice. Poate interacționa de asemenea cu medicamente pentru diabet, antibiotice sau litiu. Persoanele cu infecții sau inflamații ale vezicii biliare, sau cu blocaje ale căilor biliare trebuie să evite utilizarea acestei plante. Cereți sfatul medicului înainte de a adăuga păpădie în dieta zilnică, potrivit lataifas.ro.

Maria Mocanu

Sunt Maria Mocanu și am o vasta experienţă profesională! Sunt o fire creativă, sociabilă, veselă și îmi place să scriu. Am o experiență în media de peste 15 ani, cu nenumărate articole publicate în online, dar și articole de specialitate pentru pasionații și iubitorii de animale.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel