Sari la conținut

Cel mai eficient laxativ natural! Fructul plin de beneficii pentru sănătate

Laxativ natural. Prunele au beneficii multiple pentru sănătatea unui om. Sunt studii care arată că un consum regulat de prune ajută la diminuarea riscului de cancer de colon. De asemenea, acestea ajută și la reglarea nivelului de colesterol, mențin sănătatea oaselor, sunt un excelent laxativ.

De asemenea, prunele sunt renumite pentru proprietățile diuretice, de stimulare a sistemului nervos, contribuie la eliminarea toxinelor din corp. În plus, prunele ameliorează stările inflamatorii ale ficatului și splinei. Sucul de prune este foarte bun pentru pacienții diagnosticați cu gastrită sau cu ulcer stomacal.

Laxativ natural plin de vitamine

Prunele sunt bogate în vitaminele din grupul B, dar conțin și vitaminele E și A. De asemenea, au magneziu, potasiu, calciu.

Un pahar de suc de prune, ajută la întărirea sistemului imunitar, crește rezistența organismului la infecții.

Sunt ideale atunci când vrei să slăbești deoarece au puține calorii.

În plus, au o mulțime de carbohidrați buni, de aceea le poți consuma fără grijă când țin o dietă, orice tip de dietă aproape.

Sunt și cercetători care au arătat că un consum regulat de prune ajută la menținerea densității osoase, previn astfel osteoporoza.

Foarte important de menționat este și faptul că acestea au un indice glicemic mic de aceea sunt bune pentru persoanele diagnosticate cu diabet zaharat.Dar, atenție, aceștia nu trebuie să mănânce prune uscate, fiindcă ele au o concentrație mare de glucide.

Sunt studii care susțin că ele pot preveni bolile de inimă. Având o cantitatea mare de potasiu, prunele contribuie la menținerea tensiunii arteriale la valori normale.

Sunt un excelent laxativ natural care poate să elimine constipația.

Prunele sunt un remediu ideal în cazul afecțiunilor precum sunt: stări depresive, astenie psihică, surmenaj, stări de oboseală, insomnii.

Fructele uscate, cu valoare energetică ridicată, sunt recomandate la copiii anemici, adolescenţi în creştere, sportivi şi persoane care depun eforturi fizice mari.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.