Sari la conținut

Prof. Ovidiu Bojor: ”Această plantă are cel mai bun efect laxativ – purgativ. Facilitează evacuarea bilei”

Prof. Ovidiu Bojor a dezvăluit care e cel mai bun remediu naural pentru constipație. Aloe vera are, potrivit, cunoscutului fitoterapeut, cel mai bun efect laxativ. În plus, ameliorează boala refluxului gastrointestinal. 

Aloe vera este o plantă medicinală utilizată pentru tratarea diferitelor probleme de sănătate de mii de ani. De obicei, este sigur să extrageți singuri gelul din plantă sau puteți cumpăra gel de aloe vera gata extras.

”Rășina de aloe vera are cel mai bun efect laxativ – purgativ. Facilitează evacuarea bilei secretate de vezica biliară. Are proprietăți antibacteriene, antiparazitare și antivirale remarcabile. Întărește sistemul imunitar şi stimulează regenerarea celulară. Nu este de neglijat nici acţiunea sedativă: induce o stare de calm şi relaxare”, a explicat prof. Ovidiu Bojor.

Aloe vera elimină toxinele

Prin mărirea diurezei, are o acțiune detoxifiantă și reglează metabolismul general. Poți consuma suc de aloe vera, produs în casă. Se iau două frunze mari și se decojește partea dură până se ajunge la miezul gelatinos. Acesta se pune în blender și se adaugă limonadă, suc de portocale sau de grepfrut.

Se consumă astfel una-două linguri de gel de aloe (pentru adulți) sau o linguriță (pentru copii) de trei ori pe zi. Mai poate fi procurat și din comerț, cu mențiunea să fii atentă să conțină peste 90 % aloe vera.

Ameliorează refluxul gastric

Boala de reflux gastroesofagian (GERD) este o tulburare digestivă care duce adesea la arsuri la stomac. O cercetare din 2010 a sugerat că consumul de 30 ml până la 85 ml de gel de aloe la masă poate reduce severitatea GERD. De asemenea, poate ușura alte probleme legate de digestie. Toxicitatea redusă a plantei o face un remediu sigur și blând pentru arsurile la stomac.

Contraindicații

Dacă suferiți de boala Crohn, colită sau hemoroizi, nu ar trebui să consumați aloe vera. Poate provoca crampe abdominale severe și diaree. Ar trebui să încetați să consumați aloe vera dacă luați alte medicamente. Poate scădea capacitatea organismului de a le absorbi.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel