duminică, noiembrie 27, 2022

Hepatoprotector natural. Armurariu, o plantă cu efecte curative folosită de mai bine de 200 de ani pentru sănătatea ficatului și, datorită efectelor sale mai este denumit și ”armura ficatului.”

Seminţele de armurariu conţin silimarină, un antioxidant cu proprietăţi antiiflamatorii şi anticancerigene care previne afecţiunile ficatului şi ale vezicii biliare

Ficatul este văzut ca o uzină imensă de procesare a tuturor acestor factori dăunători, iar în lipsa unui sprijin, el se îmbolnăveşte şi precede numeroase probleme de sănătate, începând cu tulburările de coagulare a sângelui, ciroză şi ajungând până la insuficienţa hepatică.

Te-ar mai interesa: Neti Sandu: Acești nativi vor intra la cheltuieli ...

Cu toate că este un organ cu o mare capacitate de regenerare, ficatul are nevoie periodic de o cură de detoxifiere, care constă în primul rând într-o alimentaţie sănătoasă, bazată pe fructe şi legume din abundenţă. În sprijinul alimentaţiei vin şi remediile naturale, armurariul fiind un aliat în lupta cu bolile ficatului.

Remedii cu armurariu

Cercetările ştiinţifice au demonstrat că armurariul este un veritabil detoxifiant natural, împiedicând degradarea celulelor hepatice. Silimarina pe care o conţine această plantă contribuie la eliminarea toxinelor din ficat, dar ajută în acelaşi timp la redobândirea tonusului psihic.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 28 Noiembrie – 4 Decembrie. Vo...

Studii suplimentare au arătat că silimarina are un efect de reducere a nivelului de colesterol, poate ajuta la recuperarea după leziunile hepatice alcoolice şi combate riscul apariţiei calculilor biliari.

Pacienţii cu diabet pot folosi această plantă pentru a-şi regla nivelul glicemiei iar persoanele care suferă de tulburări digestive se pot bucura în aceeaşi măsură de beneficiile acestei plante binefăcătoare, datorită substanţelor cu efect de reglare a tranzitului intestinal. Armurariul mai este recomandat şi în afecţiunile infecţioase, contra oboselii, a migrenelor sau a sângerărilor nazale.

Te-ar mai interesa: 27 noiembrie, zi de mare sărbătoare! Ce NU este bi...

Preparatele cu armurariu se administrează sub formă de decoct, infuzie, pulbere sau tinctură, conform specificaţiilor de pe eticheta produsului şi, de preferat, la recomandarea medicului.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private