Sari la conținut

Cel mai refuzat vaccin de către părinți, deși rujeola a ucis deja zeci de oameni

vaccin

În plină epidemie de rujeolă, Insitutul Naţional de Sănătate Publică vine cu alte date îngrijorătoare! Imunizarea împotriva rujeolei are cea mai mare rată de refuz dintre toate vaccinurile. 

Institutul Naţional de Sănătate Publică a făcut o analiză pentru a vedea în ce punct se situează România în ceea ce priveşte rata de vaccinare. E vorba de o cercetare ce a inclus aproape 15.000 de copii născuţi în iulie 2016. Datele arată că 20% dintre ei nu au primit nici măcar o doză de vaccin în primele 18 luni de viaţă.

E considerat complet imunizat copilul căruia i-au fost administrate toate aceste vaccinuri. Observăm, aşadar, că doar în cazul vaccinului care protejează de tuberculoză, rata de acoperire vaccinală este optimă. În cazul celorlalte seruri, cifrele sunt sub 95%, procentul recomandat de Organizaţia Mondială a Sănătăţii.

Principala cauză pentru rata scăzută de vaccinare e neprezentarea la medicul de familie. Asta deşi e vorba, în majoritatea cazurilor, de părinţi din mediul urban. Alt motiv e refuzul de a-şi imuniza copiii, în special împotriva rujeolei.

Şi cei care au refuzat acest vaccin locuiesc, în mare parte, în mediul urban. Cei mai mulţi copii neimunizaţi împotriva rujeolei, din cauza refuzului părinţilor, sunt din judeţele Dolj, Giurgiu şi Constanţa, scrie Digi24.

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel