Din cuprinsul articolului
Meniu zilnic pentru gută. Guta este o formă de artrită și poate provoca dureri ale articulațiilor picioarelor și mâinilor însă cel mai des afectează degetul mare de la picior. Boala este caracterizata prin durere, edem, roșeață și inflamație.
Alimente permise: lapte dulce sau bătut, iaurt, brânzeturi nesărate și slabe. E permisă carne de vacă, găină, pui slab, fără piele sau pește slab. E permis șalăul, bibanul, 1-2 ouă pe săptămână.
Sunt permise făinoasele, inclusiv mămăliga, supele în totalitate de legume, dulciurile light, nu foarte concentrate.
Ciocolata este strict interzisă pentru că este producătoare de urați, intensifică producția de acid uric.
Dacă aveți gută este esențial să evitați alimentele bogate în purine. Acestea sunt substanțe care se găsesc în mod natural în anumite alimente și care, atunci când sunt digerate, duc la producerea acidului uric. Acidul uric în exces provoacă umflarea articulațiilor și sensibilizarea lor, după care apar și durerile cronice.
Iata ce poti schimba in alimentatia zilnica, astfel incat sa previi sau sa ameliorezi simptomele gutei.
– peștele și fructele de mare
– cerealele integrale
– zahărul
– berea
– anumite legume precum: sparanghelul, spanacul, mazărea și conopida
– carnea de pui și carnea roșie
Acupunctura reprezintă o ramură a medicinei tradiționale chineze, cu indicație specială în combaterea asteniei de…
Nouă spitale de adulţi şi copii şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov vor asigura asistenţa medicală…
Semnul zodiacal în care ne naștem poate influența anumite trăsături de personalitate. Pentru unele zodii…
Institutul Naţional de Sănătate Publică a informat marţi că, în perioada 1 ianuarie 2023-28 aprilie…
Pensionarii vor primi începând cu luna mai deciziile cu pensiile majorate, iar pensiile majorate şi…
Băieţelul de şase ani din Gorj, care ar fi fost vândut pentru câteva sute de…