miercuri, mai 31, 2023

Ateroscleroza este o afecțiune care determină blocarea treptată a arterelor. Vasele de sânge se pot înfunda din cauza acumulării de grăsimi și din cauza unui stil de viață nesănătos.

Această afecțiune provoacă mai multe decese anuale decât consumul de alcool și tutun și, de asemenea, este o boală tăcută, care nu cauzează mereu simptome.

De aceea, adoptarea unui stil de viață sănătos este esențială. Alimentația echilibrată și sportul reduc în mod semnificativ riscul de a dezvolta orice boală și, în acest caz, previn blocarea arterelor.

Te-ar mai interesa: CNSU a aprobat Planul Național de Răspuns la Situa...

Cu atât mai mult, ateroscleroza poate fi evitată cu ajutorul unor alimente care au proprietăți naturale de curățare a vaselor de sânge.

Alimente pentru desfundarea arterelor

artere blocate

Usturoiul

Usturoiul este bogat în antioxidanți și are o substanță activă foarte importantă, alicina. Acesta are capacitatea de a lupta împotriva radicalilor liberi, de a scădea nivelul colesterolului, de a scădea tensiunea arterială și de a îmbunătăți fluxul sanguin. Un cățel de usturoi crud pe zi ajută la desfundarea arterelor și la prevenirea acumulării de grăsime, fiind unul dintre cele mai cunoscute alimente pentru curățarea vaselor de sânge, scrie Doza de Sănătate.

Te-ar mai interesa: Bucureştenii pot primi 4.000 de lei pentru a se te...

Rodia

Rodia este un alt fruct cunoscut în medicina alternativă pentru beneficiile sale asupra vaselor de sânge. Aceasta este bogată în antioxidanți și elimină în mod eficient grăsimea acumulată în artere. De asemenea, rodia are beneficii extraordinare pentru sănătatea intestinală și pentru piele.

Broccoli

Această legumă din familia verzei are multă vitamina K, ce ajută la asimilarea calciului în procesele organice, un lucru foarte important pentru sănătatea organismului și buna funcționare a sistemului circulator. În plus, oferă o mulțime de fibre, care ajută la eliminarea deșeurilor din organism, inclusiv a depunderilor din interiorul arterelor.

Te-ar mai interesa: Medic celebru, despre cel mai toxic produs pe care...

Turmeric

Acest condiment, cunoscut pentru culoarea sa inconfundabilă, portocalie, are proprietăți antiinflamatorii și ajută la reducerea daunelor cauzate de grăsimea acumulată pe pereții arteriali. De asemenea, poate reduce riscul apariției cheagurilor de sânge și este un bun aliat împotriva aterosclerozei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private