Cele mai bune antibiotice naturale. Practice, la indemana, fara efecte secundare

Cele mai bune antibiotice naturale. Practice, la indemana, fara efecte secundare.

Uneori nu avem nevoie de medici sau farmacii pentru procurarea celor mai eficiente antibiotice existente pe piata. Avem la indemana numeroase optiuni naturale, care au avantajul ca nu necesita reteta, nu au efecte secundare si nici nu creaza dependenta.

Unul dintre cele mai bune daruri ale naturii sunt plantele care pot fi folosite ca antibiotice. Pentru prevenirea si lupta impotriva infectiilor, te poti folosi cu incredere de una dintre variantele naturale prezentate mai jos.

Cele mai bune antibiotice naturale. Practice, la indemana, fara efecte secundare

Usturoiul

Este recunoscut ca fiind antibioticul natural cel mai eficient. Usturoiul nu este doar o planta unica de condimente care se foloseste la gatit, ci si un excelent agent antiseptic, bactericid, antiinflamator si anti-imbatranire. Alicina continuta in usturoi distruge un numar mare de microbi.

Usturoiul este, de asemenea, utilizat pentru a scapa de paraziti, guta, diabet si boli cardiovasculare. Este recomandat pentru hidropiza, constipatie cronica, febra, urolitiaza si insomnie.

Ceapa

Se prea poate ca aceasta leguma condimentata te poate face sa plangi. Cu toate acestea, beneficiile sale nutritionale sunt incurajatoare. Ceapa seamana foarte mult cu usturoiul. Poate ajuta la ameliorarea durerii, inflamatiei, racelii si gripei. Scade nivelul colesterolului, imbunatateste imunitatea, ajuta sa faca fata tulburarilor din tractul gastrointestinal, aterosclerozei, racelii si bronsitei, hipertensiunii.

Extract din seminte de grepfrut

Conform rapoartelor recente, extractul de seminte de grepfrut are proprietati antibacteriene, antivirale si antifungice. De aceea este foarte recomandat in tratamentul tuturor tipurilor de infectii.

Hreanul

Hreanul imbunatateste functia intestinului, are proprietati coleretice, expectorante, antiscorbutice. Este prescris pentru raceli, diverse procese inflamatorii, boli ale tractului gastro-intestinal, radiculita, boli ale ficatului, guta, reumatism, vezica urinara, boli ale pielii. Compusii glucozinolati gasiti in hrean sunt suficient de puternici pentru a lupta chiar si impotriva cancerului.

Vitamina C

Vitamina C sau acidul ascorbic se gaseste, in mod natural, in diferite fructe si legume, cum ar fi ananasul, portocala si lamaia. Este un puternic antioxidant care poate fi utilizat pentru intarirea sistemului imunitar, pentru mentinerea si construirea tesuturilor conjunctive precum oasele si vasele de sange.

Aceasta vitamina poate fi folosita si pentru a repara pielea. In afara de aceasta, vitamina C poate ajuta si la sanatatea inimii si poate proteja impotriva bolilor de inima.

Cele mai bune antibiotice naturale. Practice, la indemana, fara efecte secundare

Mierea de Manuka

Acesta este un tip unic de miere, care este originar din Noua Zeelanda. Aceasta varietate contine substante cu proprietati antibacteriene, antiinflamatorii, antimicrobiene, antivirale, antioxidante, antiseptice si antifungice.

Principala utilizare a mierii de manuka in domeniul medical este de a vindeca rani minore si arsuri si este utilizata pentru scaderea nivelului ridicat de colesterol, tratarea diabetului si chiar a cancerului.

Scortisoara

Scortisoara este bogata in antioxidanti – polifenoli care protejeaza organismul de daunele oxidative cauzate de radicalii liberi. Acest condiment uimitor este bun pentru scaderea zaharului din sange, precum si pentru prevenirea diabetului. Scortisoara va ajuta la ciuperci si alte boli. Poate fi folosit si ca substitut al conservantului natural pentru alimente.

Otetul de mere

Inca de pe vremea lui Hipocrate, otetul de mere a fost utilizat pe scara larga ca tratament alternativ. Acest otet este plin de antioxidanti care pot repara celulele deteriorate.

Otetul de mere vindeca si, de asemenea, ucide germenii gratie acidului malic si poate actiona ca un antibiotic. Poate fi folosit si pentru a pierde in greutate si pentru a va mentine inima sanatoasa.

Eucaliptul

Eucaliptul este o planta antiseptica care functioneaza bine pentru vindecarea pielii. Poate fi preparat si ca un ceai, care este utilizat pentru tratarea tusei, precum si pentru indepartarea ciupercilor. Este utilizat pentru tratarea problemelor respiratorii, cum ar fi pneumonia, astmul, tuberculoza si bronsita.

Uleiul de eucalipt este foarte relaxant si poate ameliora oboseala mentala. Ajuta la oboseala cronica si este, de asemenea, utilizat pentru tratarea stresului.

Ghimbirul

Ghimbirul este recunoscut pentru utilizarea eficienta atat in tratarea racelilor, cat si a fluxului. Si asta, datorita substantei sale, gingerolul, care are multe proprietati medicinale. Radacina de ghimbir poate ameliora greata, arsurile la stomac, durerile articulare si musculare.

 

Recent Posts

Epidemie de miopie! Jumătate din populaţia planetei va avea nevoie de ochelari

Cercetătorii estimează că aproximativ jumătate din populația planetei va avea nevoie de lentile de corecție…

25 de minute ago

Se schimbă tratamentul pentru pacienţii cu diabet. Ţara europeană care a luat decizia radicală

O ţară europeană a luat decizia radicală de a începe să le ofere pacienţilor care…

56 de minute ago

ANM, semnal de alarmă: PLOI şi VIJELII de Paște. PROGNOZA detaliată

Meteorologii atrag atenţia că vremea va continua să fie capricioasă, iar temperaturile vor scădea la…

o oră ago

Decizie-şoc luată de familia marelui fotbalist argentinian Diego Maradona. Un nou raport privind cauzele decesului

Copiii fostului mare fotbalist argentinian Diego Maradona, care a murit în 2020, au cerut justiţiei…

2 ore ago

Cele mai periculoase 3 băuturi pentru diabetici

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între…

2 ore ago

Medicii din Iaşi au prelevat organe de la un donator din Bulgaria

Agenţia Naţională de Transplant (ANT) anunţă că medicii din Iaşi au transplantat organe prelevate de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic