sâmbătă, septembrie 26, 2020

Chefirul este o băutură delicioasă, dar și foarte sănătoasă. Iată cele mai importante motive pentru care este bine să bem des chefir.

Chefirul – o sursă foarte bună de calciu și probiotice. Această băutură reprezintă o minunată alternativă la sucuri, mai ales vara, când ne răcorește și ne taie foamea.

Chefirul este o băutură fermentată, pe bază de lapte, asemănătoare iaurtului, dar cu o consistență mai lejeră. Datorită conținutului de dioxid de carbon, de la sfârșitul procesului de fermentare, are și o notă acidulată. Durata fermentării determină gustul. Chefirul este o excelentă sursă de calciu și de bacterii probiotice.

Chefirul – Beneficii nutriționale

Citește și:

O porție de 250 ml chefir integral conține:

  • 145 kcal
  • 3 proteine
  • 7,5 g grăsimi
  • 11 g carbohidrați
  • 333 mg calciu
  • 28 mg magneziu
  • 383 mg potasiu
  • 0,7 mcg B12

Pe lângă conținutul de calciu dat de lapte, este îmbogățit cu probiotice, bacteriile prietenoase esențiale pentru un sistem digestiv sănătos, dar și pentru o imunitate bună.

Persoanele care consumă des chefir au beneficii sporite pentru sănătate: echilibrează tensiunea arterială, nivelul de colesterol și cel al glicemiei.

Citește și:

Se adaugă bacteriile bune și acizii lactici.

Chefirul – Ce se schimbă în corp când îl consumăm regulat

1.Digestia se îmbunătățește considerabil.

2.Pierdem surplusul de greutate, dacă avem grijă la alimentație și facem și puțină mișcare.

3.Ne îmbunătățim starea de sănătate a sistemului osos.

4.Ne hidratăm într-un mod sănătos și ne bucurăm de o gustare care nu îngrașă și ne ține de foame câteva ore.

Citește și:

Desigur, acesta este recomandat persoanelor care pot consuma produse lactate și nu au intoleranțe sau alergii la lactoză.

Parteneri