joi, iunie 24, 2021

Chefirul este o băutură delicioasă, dar și foarte sănătoasă. Iată cele mai importante motive pentru care este bine să bem des chefir.

Chefirul – o sursă foarte bună de calciu și probiotice. Această

băutură reprezintă o minunată alternativă la sucuri, mai ales vara, când ne răcorește și ne taie foamea.

Chefirul este o băutură fermentată, pe bază de lapte, asemănătoare iaurtului, dar cu o consistență mai lejeră. Datorită conținutului de dioxid de carbon, de la sfârșitul procesului de fermentare, are și o notă acidulată. Durata fermentării determină gustul. Chefirul este o excelentă sursă de calciu și de bacterii probiotice.

Chefirul – Beneficii nutriționale

O porție de 250 ml chefir integral conține:

  • 145 kcal
  • 3 proteine
  • 7,5 g grăsimi
  • 11 g carbohidrați
  • 333 mg calciu
  • 28 mg magneziu
  • 383 mg potasiu
  • 0,7 mcg B12

Pe lângă conținutul de calciu dat de lapte, este îmbogățit cu probiotice, bacteriile prietenoase esențiale pentru un sistem digestiv sănătos, dar și pentru o imunitate bună.

Persoanele care consumă des chefir au beneficii sporite pentru sănătate: echilibrează tensiunea arterială, nivelul de colesterol și cel al glicemiei.

Se adaugă bacteriile bune și acizii lactici.

Chefirul – Ce se schimbă în corp când îl consumăm regulat

1.Digestia se îmbunătățește considerabil.

2.Pierdem surplusul de greutate, dacă avem grijă la alimentație

și facem și puțină mișcare.

3.Ne îmbunătățim starea de sănătate a sistemului osos.

4.Ne hidratăm într-un mod sănătos și ne bucurăm de o gustare care nu îngrașă și ne ține de foame câteva ore.

Desigur, acesta este recomandat persoanelor care pot consuma produse lactate și nu au intoleranțe sau alergii la lactoză.

Ultimele stiri

Parteneri