Sari la conținut

Cele mai bune și sănătoase remedii naturiste pentru tulburările respiratorii

probleme respiratorii

Problemele respiratorii sunt destul de frecvente în rândul copiilor și adulților din întreaga lume. Spre deosebire de alte probleme corporale, problemele respiratorii sunt un grup de tulburări care pot varia de la astm ușor până la moderat până la BPOC (boala pulmonară obstructivă cronică). Chiar și nasul ocazional înfundat și curgător influențează ușor respirația într-un anumit grad.

Cel mai important, dacă sunt trecute cu vederea, tulburările respiratorii pot fi letale. Cu toate acestea, există câteva remedii eficiente pe care le puteți exploata acasă pentru a vă bucura de o respirație ușoară.

Remedii  naturiste utile în tulburările respiratorii:

Inhalare cu abur:

Cea mai veche din carte, inhalarea cu abur ajută la tot felul de probleme respiratorii, reducând în mod eficient congestia nazală și eliminând mucusul din plămâni.

Ghimbir:

Iubește-l sau urăște-l, dar ghimbirul va rămâne unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru a gestiona răceala obișnuită și dificultățile de respirație. Ghimbirul nu lasă plămânii să producă mucus, eliminând astfel infecția din plămâni.

antivirale naturale

Gargară cu apă sărată:

În timpul tusei și respirației șuierătoare, gargara cu apă sărată ajută la curățarea sistemului respirator, oferind astfel o ușurare.

Usturoi:

Usturoiul este dovedit eficient în tratarea simptomelor de bronșită și astm. Usturoiul îndepărtează mucusul din căile respiratorii, îmbunătățind astfel capacitatea plămânilor.

Ulei de muștar:

Uleiul de muștar pe piept este considerat cel mai sigur și mai eficient remediu pentru astm. În timpul unui atac de astm, frecarea uleiului de muștar pe piept ajută la creșterea fluxului de aer către plămâni.

Citrice:

Printre alte citrice, portocalele și lămâile, în special, au potențialul de a gestiona diferite boli respiratorii, cum ar fi bronșita și astmul.

Miere:

Mierea este cunoscută pentru caracteristicile sale de suprimare a tusei. Un pic de miere în fiecare noapte înainte de culcare, oferă o ușurare atunci când te confrunți cu o respirație șuierătoare.

Cafea:

Știați că, acum 100 de ani, cafeaua era unul dintre remediile naturale pentru problemele respiratorii, deoarece cofeina din ea ajută la îmbunătățirea funcției pulmonare prin extinderea pasajului căilor respiratorii.

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: