Sari la conținut

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru infecția sinusală sau sinuzită

Uleiuri esențiale

Nenumărate persoane apelează la uleiurile esențiale pentru infecția sinusurilor, deoarece multe dintre aceste uleiuri puternice posedă proprietăți antibacteriene, antivirale, antiinflamatoare, antiseptice, expectorante, astringente și decongestionante.

Infecțiile sinusale, cunoscute și sub denumirea de sinuzită, sunt definite prin inflamația sau iritarea țesutului care acoperă cavitățile sinusale, care se pot bloca și în timpul infecțiilor sinusale grave.

Aceste cavități se află în spatele, deasupra și în partea laterală a nasului. Atunci când o infecție atacă aceste zone, poate fi dureroasă, dificil de respirat și caracterizată prin simptome similare cu răceala obișnuită, inclusiv curgerea nasului, congestie, dureri de cap, tensiune între ochi și sensibilitate sau durere în aceste zone.

Sinuzita poate fi cauzată de orice acumulare bacteriană, virală sau fungică în cavitățile sinusale și poate fi foarte dificil de tratat.

Sinuzita vine sub mai multe forme:

  • fie sinuzită acută,
  • inflamație subacută a sinusurilor,
  • inflamație cronică a sinusurilor sau
  • sinuzită recurentă.

Acestea pot dura de la zile la luni și pot avea un impact serios asupra calității vieții pentru persoanele care se confruntă în mod constant cu infecții sinusale. Deși majoritatea simptomelor par a fi cele ale unei răceli normale, inclusiv producția de mucus și congestie, infecțiile sinusale se diferențiază adesea de durerea și sensibilitatea feței, pierderea mirosului, respirația urât mirositoare, epuizarea, febra sau durerea gingiilor / dinților.

Având în vedere cât de dificil poate fi eliminarea completă a infecțiilor sinusale, în special pentru persoanele care suferă de varietăți cronice ale acestei boli, mulți oameni aleg să folosească uleiuri esențiale puternice pentru o infecție sinusală.

Cele mai bune uleiuri esențiale pentru infecția sinusală

Dintre sutele de uleiuri disponibile pentru utilizare, cele mai bune uleiuri esențiale pentru infecția sinusurilor sunt mușețelul, busuiocul dulce, rozmarinul, lămâia, pinul, menta, mușcată, mentol, cuișoare și uleiurile de arbore de ceai.

Ulei de mușcată

Cunoscut pentru proprietățile sale analgezice și antiinflamatorii, acest ulei esențial poate ameliora rapid presiunea infecțiilor sinusale, în timp ce curăță respirația căilor respiratorii și vă ajută să funcționați mai normal, pe măsură ce corpul dumneavoastră combate infecția.

Mod de utilizare – Puteți aplica acest ulei în cantități mici (2-3 picături) de ambele părți ale nasului, direct deasupra celor două sinusuri principale. Uleiul va fi absorbit și va începe să acționeze la scurt timp după aplicare și poate fi reaplicat de 2-3 ori pe zi până când simptomele se potolesc.

Ulei de mușețel

Având compuși sedativi și antiseptici, uleiul de mușețel nu numai că poate calma tensiunea din sinusuri, ameliorând astfel tensiunea și durerea, dar poate, de asemenea, să atace infecția care cauzează disconfortul.

Mod de utilizare – Formele nediluate ale acestui ulei – în cantități mici – pot fi aplicate sub nas sau frecate pe obraji și sinusuri, inclusiv tâmple, pentru o abordare cuprinzătoare a tratamentului infecțiilor sinusale.

Ulei de rozmarin

Cu calități de calmare a durerii, acest ulei poate ajuta la ameliorarea tensiunii dintre ochi și la calmarea durerilor de cap sinusale, eliminând în același timp blocajul datorită calităților sale expectorante, ajutându-vă să respirați normal pe măsură ce vă recuperați.

Mod de utilizare – Amestecarea uleiului de rozmarin cu uleiul de mentă poate face un amestec răcoritor și întineritor care poate fi masat pe tâmple și sinusuri pentru a ameliora durerea și blocarea sinusurilor.

Ulei de lamaie

Ambalat cu vitamine și antioxidanți, precum și cu compuși antiinflamatori, uleiul de lămâie este unul dintre cele mai bune uleiuri esențiale antimicrobiene de pe piață. Acest lucru vă poate ajuta să vă curățați sinusurile și să accelerați timpul de recuperare de la infecțiile sinusale.

Mod de utilizare – Este cel mai eficient când este inhalat, fie direct din sticlă, fie când se adaugă câteva picături într-o oală cu apă aburitoare, vă acoperiți capul cu un prosop și apoi respirați profund din compușii aromatici ai uleiului de lămâie.

Ulei de arbore de ceai

Legendar pentru impactul său asupra sistemului imunitar, datorită proprietăților sale antivirale, antiinflamatorii și antibacteriene, uleiul de arbore de ceai este capabil să calmeze multe dintre simptomele infecțiilor sinusale, ajutând la eliminarea congestiei și deschiderea căilor respiratorii pentru o respirație normală.

Mod de utilizare – Diluați întotdeauna uleiul de arbore de ceai înainte de a aplica pe corp, de obicei cu ulei de migdale dulci sau nucă de cocos. Apoi, aplicați o cantitate mică din acest ulei direct sub nas, masați-l pe sinusuri sau masați-l bine pe tâmple pentru o ușurare completă.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel