Sari la conținut

Cele mai importante alimente pentru stimularea sistemului imunitar

sistem imunitar
Susa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Dr Virgiliu Stroescu, despre sistemul imunitar

Din cuprinsul articolului

Sistemul imunitar este bariera naturală de protecție a organimsului. Acesta este foarte complex și depinde de o multitudine de factori interni și externi. 

Stilul de viață este cel mai important atunci când vine vorba de sistemul imunitar. Lipsa somnului, stresul și alimentație nesănătoasă vor diminua în mod semnificativ capacitatea organismului de a se apăra.

Dintre acestea, stresul și lipsa somnului afectează cel mai mult sistemul imunitar. Din fericire, anumite alimente ne pot veni în ajutor și pot ajuta la întărirea sistemului imunitar.

Alimente pentru sistemul imunitar

Vitamina A este usor de gasit in toate produsele de origine animala cu grasime – lapte, ficat sau ou, dar mai exista si o forma vegetala pe care o gasim in toate legumele si fructele portocalii. Cat despre vitamina E, o lingura de ulei asigura strictul necesar.

Toata lumea vorbeste de vitamina D, dar trebuie sa stim ca organismul are capacitatea lui de a o produce. Culmea este ca sintetizam vitamina D si daca stam la lumina intr-o zi mai innorata.

Printre alte substante care cresc imunitatea mai sunt si acizii grasi omega 3, acesta putand fi luat din peste gras, un galbenus de ou, sardina sau hamsie.

Tot la capitolul imunitate, nu as vrea sa uitati de alimentele fermentate. Imunitatea locuieste in colon, important fiind echilibrul intre culturile de bacterii benefice si cele mai putin benefice. Acestea nu ar trebui omorate prin antibiotic, ci prin multiplicarea celor benefice. Acest lucru il facem cu ajutorul un produse ca muraturile, sana, chefir, iaurt si branzeturile.

Vreau sa va mai amintesc de ceaiul verde, care are o capacitate ontioxidanta extraordinara, daca bem cel putin 5 cani pe zi. Nu uitati nici de echinacea sau ciocolata.

Pe de alta parte, tineti cont de faptul ca stresul si lipsa somnului prabusesc imunitatea cum noi nu putem sa o compensam prin mancare“, a declarat Mihaela Bilic la PRO TV.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: