Cele mai sănătoase fructe uscate și cinci motive să le consumi. Tratează anemia, osteoporoza, constipația, febra și multe altele

Fructele uscate sunt adevărate comori pentru sănătate. Acestea conțin o multitudine de vitamine, minerale și fibre și au cel mai mare avantaj: pot fi consumate indiferent de sezon, păstrându-și beneficiile.

Pe lista celor mai sănătoase fructe uscate se află stafidele. Acestea sunt benefice pentru întărirea sistemului imunitar, luptă cu infecțiile, combat anemia datorită conținutului ridicat de fier și cupru și, de asemenea, au proprietăți antibacteriene.

De asemenea, stafidele conțin antioxidanți valoroși (flavonoide și fenoli) și probiotice esențiale pentru sănătatea sistemului digestiv.

Stafidele conțin și minerale și vitamine importante pentru organism, precum: acid ascorbic, niacină piridoxină, fier, potasiu și fosfor.

Cu atât mai mult, stafidele pot preveni dezvoltarea tumorilor maligne, bolilor cardiovasculare și sunt eficiente în reducerea stărilor de anxietate și depresie.

Deoarece conțin zaharuri sănătoase, aceste sunt recomandate în perioada de convalescență, după eforturi fizice sau intelectuale. Cantitatea recomandată este de 70-100 de grame și pot fi consumate zilnic.

Beneficiile stafidelor asupra organismului

Fluidizează sângele

Datorită cantităţii mari de potasiu, stafidele previn retenţia lichidelor în organism, fluidizează sângele şi cobtribuie la reducerea tensiunii arteriale.

Tratează constipaţia

Fibrele pe care le conţin contribuie la reducerea colesterolului rău, îmbunătăţesc funcţia intestinelor şi tratează constipaţia. De asemenea, magneziul conţinut în stafide reduce aciditatea din stomac.

Scad febra

În comparaţie cu alte fructe uscate, stafidele îşi păstrează cel mai bine calităţile antioxidante, avînd un rol important în prevenirea apariţiei tumorilor maligne ajutând celulele să-şi păstreze funcţia normală. De asemenea, tratează stările febrile.

Indicate în anemii

Aceste fructe uscate reprezintă o importantă sursă de fier, fiind recomandate în cazul anemiilor uşoare. Femeile însărcinate, al căror organism nu au destul fier, riscă să nască un copil care poate fi predispus la anemie. Pentru a preveni lipsa de fier din organism, viitoarele mame ar trebui să consume sistematic acest fruct benefic.

Ameliorează osteoporoza

Stafidele conţin şi boron, un mineral foarte necesar pentru sănătatea oaselor, ajutând la ameliorarea osteoporozei la femei. De asemenea, are un efect bun în reglarea hormonilor şi în metabolismul vitaminei D, scrie Adevărul.

Recent Posts

Astăzi începe Săptămâna Luminată, moment în care se deschid Porție Raiului. Tradiții și superstiții în Săptămâna Luminată, pentru a avea noroc tot anul

Săptămâna Luminată este săptămâna care urmează Învierii Domnului nostru Iisus Hristos. Pentru creștinii ortodocși, Săptămâna…

8 minute ago

HOROSCOP: Patru ZODII cu lipici la BANI în luna MAI 2024. Atrag NOROCUL ca un magnet!

Dacă vă întrebați ce rezervă viitorul imediat apropiat nativilor, astrele spun că patru zodii vor…

28 de minute ago

Cine NU ar trebui să consume brânză. Ce boli pot fi agravate

Deşi este consumază de multe persoane, brânza este o sursă de grăsimi saturate și colesterol…

49 de minute ago

Primul SEMN al cancerului de sân NU este întotdeauna un nodul!

În timp ce multe femei se îngrijorează şi apelează la medicul de familie după ce…

o oră ago

Alina Bădic, horoscop 6- 11 mai: vești senzaționale pentru nativi! În destinul lor intervin MARILE SCHIMBĂRI așteptate de o viață întreagă!

Alina Bădic a prezentat horoscopul pentru săptămâna 6- 11 mai, anunțând marile schimbări din destinul…

o oră ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic