Sari la conținut

CEO-ul Pfizer îi numește „criminali” pe cei care răspândesc informații false despre vaccin

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a descris marți persoanele care răspândesc informații false despre vaccinurile împotriva coronavirusului drept „criminali”, potrivit publicatiei The Hill.

„Acești oameni sunt criminali”, i-a spus Bourla directorului executiv al Consiliului Atlantic, Frederick Kempe, a raportat CNBC. „Nu sunt oameni răi. Sunt criminali pentru că au costat literalmente milioane de vieți.”

Bourla a spus că un grup „foarte mic” de persoane a răspândit dezinformări despre vaccinuri.

Comentariile lui Albert Bourla vin după ce un sondaj al Kaiser Family Foundation (KFF) a constatat că 8 din 10 americani cred sau nu sunt siguri de cel puțin o afirmație falsă despre COVID-19.

„Credința în dezinformarea COVID-19 este corelată atât cu statutul de vaccinare, cât și cu partizanatul, adulții nevaccinați și republicanii fiind mult mai predispuși să creadă sau să fie nesiguri cu privire la afirmațiile false în comparație cu adulții vaccinați și democrații”, se arată în sondaj.

Citeste si:

Milioane de oameni din Statele Unite nu au fost încă vaccinați, în ciuda faptului că vaccinurile COVID-19 sunt disponibile de luni de zile pentru persoanele cu vârsta de peste 12 ani.

„Singurul lucru care stă între noul mod de viață și cel actual este, sincer, ezitarea față de vaccinare”, a declarat Bourla.

Sondajul KFF a relevat că 17% dintre oameni cred că femeile însărcinate nu ar trebui să primească vaccinul, 18% cred că decesele cauzate de vaccinuri sunt ascunse de guvern și 38% cred că guvernul exagerează numărul de persoane care au murit din cauza virusului.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.