joi, februarie 2, 2023

Noua mutație SARS-CoV-2, descoperită recent în Marea Britanie, a provocat deja numeroase infectări atât în Regatul Unit, cât și în alte state europene. Autoritățile din Belgia, Italia și Danemarca au remarcat prezența tulpinii, în ciuda eforturilor de a limita călătoriile dintre state. Mai mult de atât, noua descoperire a cercetătorilor arată că noua mutație SARS-CoV-2 afectează în special copiii.

În urma cercetărilor efectuate asupra noii tulpini de coronavirus, specialiștii au descoperit că noua mutație SARS-CoV-2 afectează în special copiii. Pană în acest moment, aceștia erau mult mai puțin predispuși la infectarea cu noul coronavirus, spre deosebire de adulți. Cu toate acestea, fiind cu aproximatic 70% mai contagioasă decât tulpina anterioară, aceasta are mai multe șanse de a se transmite inclusiv în rândul tinerilor.

Te-ar mai interesa: Suferi de insomnie? Dr. Cezar spune cum poți avea ...

În acest sens, Raed Arafat, medic român și șef al Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), a oferit informații în cadrul unei emisiuni televizate, pentru Digi24.

„Datele acestea abia acum încep să vină, trebuie analizat acest aspect și dacă într-adevăr așa este vedem care vor fi măsurile de limitare a răspândirii.

De altfel, OMS a spus că este controlabilă această tulpină, prin măsurile cu care am controlat până acum și tulpina care acum este predominantă. Adică mască, distanțare fizică, măsurile de igienă. Nu trebuie alte măsuri suplimentare. Dacă respectăm aceste măsuri, putem controla și răspândirea cestei tulpini.

Te-ar mai interesa: Mihaela Bilic: NU fugiți de slănina de porc. Este ...

Numai faptul că este mai contagioasă, deci are contagiozitate mai mare și probabil că afectează copiii, o să vedem care vor fi datele care o să ajungă la noi, normal că aceste măsuri trebuie să fie respectate mai strict”, a declarat Raed Arafat, pentru Digi24.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private