joi, iunie 24, 2021

Alimentele care programează sistemul imunitar să distrugă cancerul. Un nou studiu, pe șoareci, a scos la iveală că alimentele prebiotice, așa cum sunt usturoiul și ceapa, pot încetini dezvoltarea celulelor canceroase.

Prebioticele sunt acele ingrediente alimentare nedigerabile (fibre alimentare sau suplimente alimentare) ce au efecte benefice asupra organismului prin stimularea selectivă a creşterii sau activităţii unor bacterii care există în mod normal în colon.

Prebioticele favorizează înmulţirea bacteriilor intestinale ale microflorei normale a intestinului, ceea ce determină un efect inhibitor asupra dezvoltării bacteriilor patogene, prevenind infecţiile intestinale. Mai mult, prebioticele prezintă capacitate adsorbantă, reţinând pe suprafaţa lor diferite substanţe care, astfel, nu se mai

absorb de la nivelul intestinului (aşa cum sunt colesterolul, o parte din acizii graşi şi diferite toxine cu potenţial cancerigen).

Alimentele care programează sistemul imunitar să distrugă cancerul

În cadrul unui studiu recent, cercetătorii au adiministrat șoarecilor de laborator cu melanom, apă infuzată cu prebiotice. Ei au observat, pentru prima dată, cum aceste substanțe au activat mai multe celule ale sistemului imunitar să atace cancerul. Progresia melanomului, un cancer de piele extrem de agresiv, a fost încetinită considerabil, scrie dailymail.co.uk.

Prebioticul analizat de

oamenii de știință de la Sanford Burnham Prebys Medical Discovery Institute din California, este inulina, una din fibrele alimentare care se găsește în ceapă, anghinare, cicoare.

Imunitatea anti-tumorală a șoarecilor care au primit inulină a crescut semnificativ, potrivit oamenilor de știință care au observat că mai multe celule albe s-au inflitrat în celulele canceroase.

Cercetătorii speră să creeze noi tratamente pentru cancer, bazate pe prebiotice, după ce vor fi făcute mai multe studii pe subiecți umani.

Surse de prebiotice sunt unele alimente şi unele suplimente alimentare. Surse naturale de prebiotice sunt legumele, cerealele şi fructele, de exemplu:

ceapa, prazul, sparanghelul, cicoarea, guliile, bananele, rădăcinile de sfeclă, rădăcinile de păpădie, seminţele de migdale, diferite verdeţuri, cereale (grâu, orez, ovăz), soia. Totuşi, administrarea în exces a prebioticelor poate conduce la fenomene digestive nedorite (colite de fermentaţie).

Ultimele stiri

Parteneri