duminică, noiembrie 28, 2021

Cercetătorii au dezvoltat un spray nazal anti-Covid-19. Se pare că acesta poate oferi protecție împotriva virusului, inhibându-i capacitatea de infectare.

Potrivit News Medical Life Sciences, specialiștii de la Universitatea

Te-ar mai interesa: Măsurile de urgență anunțate de Guvern cu privire ...

din Birmingham, Regatul Unit, au dezvoltat un spray nazal care oferă protecție împotriva infectării cu noul coronavirus. Acesta este sigur din punct de vedere compozițional, fiind produs din substanțe deja aprobate de autoritățile de reglementare.

Spray-ul nazal poate deveni disponibil curând, întrucât este fabricat din substanțe deja cercetate și sigure pentru utilizarea în scop medical sau alimentar.

Formula spray-ului constă într-un agent antiviral, caragenan, și polizaharide, ambele utilizate în domeniul farmaceutic. Testele au indicat capacitatea componentelor de a inhiba infectarea cu SARS-CoV-2.

Te-ar mai interesa: Țările europene sunt luate cu asalt de varianta Om...

Acestea au arătat că formula spray-ului poate oferi o protecție considerabilă împotriva virsului .

Universitatea din Birmingham a aplicat o cerere de brevet, cu descrierea completă a formulei. Aceasta va fi folosită oral, nazal sau pe suprafețe multiple. Întreprinderea își dorește să găsească o companie dispusă să producă și să distribuie produsul către un public cât se poate de larg.

Momentan, cercetătorii caută cea mai bună formulă care să incorporeze cantitățile potrivite de substanțe. Astfel spray-ul va avea aderență odată aplicat, ceea ce va oferi o protecție îndelungată împotriva

Te-ar mai interesa: Medic infecționist: doar așa ne putem proteja de n...

infectării. Tehnologia spray-ului se bazează pe captarea particulelor virale și învelirea lor în stratul din componența formulei. Astfel, spray-ul oprește virusul de a trece în sistemul respirator și este eliminat fie prin strănut, fie prin înghițire.

De asemenea, oamenii care vor folosi spray-ul vor avea șanse mai mici de a transmite virusul prin strănut, deoarece particulele eliminate vor fi acoperite de substanțele din spray, ceea ce diminuează considerabil riscul de infectare.

Te-ar mai interesa: De ce țările lumii se confruntă cu al cincilea val...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor.

Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Ultimele stiri