vineri, iulie 30, 2021

Certificat Covid. Din prima zi a lunii iulie, cei care doresc să călătorească între țările UE trebuie să descarce acest certificat. Certificatul digital va putea fi descărcat de 3 categorii de persoane

– cele vaccinate împotriva COVID-19, cele care au trecut recent prin boală și cele care au un test PCR negativ – de pe platforma certificat-covid.gov.ro, dezvoltată de STS, arată proiectul de OUG, document obținut de HotNews.ro.

Ordonanţa de Urgenţă privind implementarea certificatului digital COVID (certificatul verde) are toate avizele necesare și va fi aprobată în şedinţa de Guvern de marţi, a anunțat astăzi ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă.

Certificatele privind vaccinarea, testarea sau vindecarea de COVID-19 vor fi eliberate de Ministerul Sănătății prin intermediul portalului web

certificat-covid.gov.ro, site care va deveni funcțional de la 1 iulie.

Autenticitatea certificatului va fi garantată de un cod QR. Acest cod QR va putea fi scanat la punctul de trecere vamală, iar certificatul va putea fi prezentat atât pe hârtie, cât și pe telefon.

Pentru eliberarea certificatelor de testare va fi solicitată completarea pe portalul web certificat-covid.gov.ro a următoarelor seturi de date:

 • pentru persoanele care s-au identificat la testare cu codul numeric personal: nume, prenume, codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, luna efectuării testului

  al cărui rezultat este negativ pentru SARS-CoV2, județul în care s-a efectuat testarea.

 • pentru persoanele care s-au identificat la testare cu act de identitate emis de alt stat decât România sau pașaport: nume, prenume, numărul pașaportului / actul de identitate, luna efectuării testului al cărui rezultat este negativ la testul pentru SARS-CoV2, județul în care s-a făcut testarea.

Pentru eliberarea certificatelor de vindecare va fi solicitată completarea pe portalul web certificat-covid.gov.ro a următoarelor seturi de date:

 • pentru persoanele care s-au identificat la testare cu

  codul numeric personal: nume, prenume, codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, luna efectuării testului al cărui rezultat este pozitiv pentru SARS-CoV2, județul în care s-a efectuat testarea.

 • pentru persoanele care s-au identificat la testare cu act de identitate emis de alt stat decât România sau pașaport: nume, prenume, numărul pașaportului / actul de identitate, luna efectuării testului al cărui rezultat este pozitiv la testul pentru SARS-CoV2, județul în care s-a făcut testarea.

Pentru eliberarea certificatelor de vaccinare va fi solicitată completarea pe portalul

web certificat-covid.gov.ro a următoarelor seturi de date:

 • pentru persoanele care s-au identificat la vaccinare cu codul numeric personal: nume, prenume, codul numeric personal, seria și numărul actului de identitate, luna când a fost efectuată oricare dintre dozele de vaccin, denumirea vaccinului administrat, județul/țara unde s-a făcut vaccinarea.
 • pentru persoanele care s-au identificat la vaccinare cu act de identitate emis de alt stat decât România sau pașaport: nume, prenume, numărul pașaportului / actul de identitate, luna când a fost efectuată oricare dintre dozele de vaccin, denumirea vaccinului administrat, județul/țara unde s-a făcut vaccinarea.

Certificatele sunt valabile după cum urmează:

 • Certificatele de testare 24 sau 72 de ore, în funcție de tipul de test
 • Certificatele de vindecare 180 de zile
 • Certificatele de vaccinare până la data de 30 iunie 2022

Ultimele stiri

Parteneri