Sari la conținut

Certificatul de virginitate, condamnat de ONU. „Fata care este obligată să parcurgă examinarea, poate cere ajutorul, sunând la 112”

Certificatul de virginitate, condamnat de ONU. „Fata care este obligată să parcurgă examinarea, poate cere ajutorul, sunând la 112”.

În anul 2021, există încă adolescente obligate de părinți să-și scoată un certificat de virginitate. Este tristul adevăr care reiese dintr-o postare de pe grupul de Facebook intitulat sugestiv „Sexul VS barza”. Multe fete tinere și foarte tinere au curajul, sub protecția anonimatului să vorbească despre barbarismul la care sunt supuse de proprii părinți.

„Certificat de virginitate încă există în România, dar ne propunem să schimbăm acest lucru. Acestea sunt comentarii publice pe TikTok-ul SEXUL vs BARZA, lăsate la un videoclip de 30 de secunde care spunea:

Ar putea fi o imagine cu text care spune „FONA... ha si mama în 2 luni ma duce la ginecolog ca nu are încredere în mine ca am avut un iubit cu care am stat 2 zile:)))) 5d ago Reply Maria Și tata 4d ago Reply boomç boom 4d ago Reply Maria ce să fac ca mi-e frică? 4d ago Reply”

Ce trebuie să știe adolescentele forțate de părinți să-și scoată un certificat de virginitate?

Unele fete nu vor să meargă la medic pentru obținerea unui certificat de virginitate.

  • Orice vârstă ar avea o fată în această situație, este ilegal ca ea să fie forțată să fie supusă examinării de la IML.
  • Deci nimeni nu are voie să facă asta, nici medicii, și nici părinții.
  • În cazul în care o fată este obligată să parcurgă examinarea, poate cere ajutorul, sunând la 112”, se arată în postarea de pe Facebook. 

Ar putea fi o imagine cu text care spune „Ntko_and_Mitsuha Mitsuha Tata ma obliga de la 14 ani pana la 18 sa merg la ginecolog in fiecare an 5d ago Reply 2 presupun ca te cam traumatizeaza 5d ago Reply de ce? 5dago 5d ago Reply Niko_and_Mitsuha De când am luat buletinul, de atuci ma ducea ca sa vada daca mai am virginitatea :))) 5d ago Reply”

Certificatul de virginitate, condamnat de ONU

Certificatul de virginitate nu este doar o problemă din România. Condamnat de Ordinul Medicilor, Colegiul Național al Ginecologilor din Franța și Organizația Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, certificatul de virginitate e considerat o violare a respectului pentru demnitatea și viața femeii care e obligată de cei din jur să facă această consultație.

Un medic francez explica, potrivit vice.com, că prezența himenului într-un vagin nu e sinonimă cu virginitatea. Cu toate acestea, există foarte mulți părinți care cer și doresc confirmarea purității fetelor lor printr-o hârtie primită de la ginecolog.

„Prezența himenului nu garantează că fata n-a făcut sex. Oricum, virginitatea nu înseamnă nimic. O fată care nu a fost niciodată penetrată de un bărbat, dar s-a masturbat la greu cu un dildo e virgină sau nu?

Himenul se poate rupe dacă faci sport sau folosești un tampon, dar poate fi și foarte elastic și să nu se rupă nici dacă faci sex regulat. Himenul nu înseamnă nimic. Singurele cazuri în care poate ajuta la ceva sunt cele de viol, în care se rupe și asta poate fi o dovadă împotriva violatorului. Doar atunci se examinează himenul.

 

 

 

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: