miercuri, mai 25, 2022

Cetățenii acestei țări au fost sfătuiți să-și facă rezerve de medicamente contra radiațiilor și să pregătească buncărele din Războiul Rece. „Copiii sunt îngroziți”.

Norvegia a devenit prima țară care a hotărât la nivel guvernamental să ia măsuri concrete împotriva războiului din Ucraina.

Autoritățile din această țară și-au sfătuit cetățenii să „șteargă de praf” buncărele din Războiul Rece și să facă provizii de medicamente contra radiațiilor în cazul unei scurgeri radioactive de la centrala nucleară Cernobîl.

Te-ar mai interesa: Care este porția corectă de pâine ca să nu te îngr...

Norvegia face apel către populaţie. Îşi îndeamnă cetăţenii să facă provizii de medicamente contra radiațiilor

Cetățenii acestei țări au fost sfătuiți să-și facă rezerve de medicamente contra radiațiilor și să pregătească buncărele din Războiul Rece

Ministrul apărării din Oslo, Odd Roger Enoksen, a avertizat cetățenii că un dezastru nuclear ar putea aduce materiale radioactive peste Norvegia „dacă vântul bate în această direcție”.

El a spus că civilii vor primi un preaviz de 72 de ore pentru a-și pregăti buncărele și că „dacă le folosesc pentru depozitare acum trebuie să facă un plan pentru a le goli”.

De asemenea, Enoksen a îndemnat cetățenii să stocheze medicamente contra radiațiilor pentru copii.

Ministrul a spus că avertismentele nu au fost legate de temerile de război nuclear, ci „au legătură cu centralele nucleare din Ucraina și cu accidentele pe care le-am văzut”.

Te-ar mai interesa: Simptome de cancer: ai pielea palida sau pistrui? ...

„Ucraina are cea mai mare producție de energie nucleară din Europa și, dacă are loc un accident, ca și în cazul Cernobîlului, toți din Europa de Vest vom fi afectați de asta dacă vântul va bate în această direcție”, a spus el, potrivit Daily Mail.

Putin reprezintă o amenințare foarte serioasă nu numai pentru Ucraina, ci și pentru sute de milioane de europeni

Această avertizarea vine pe fondul discuțiilor la nivel înalt pentru a reimpune reglementările de construcție din perioada Războiului Rece.

Te-ar mai interesa: Țiuitul în urechi pare să fie legat de o funcție C...

Buncărele subterane au devenit în acest context, o cerință pentru structurile civile, cum ar fi hoteluri, și pe fondul discuțiilor despre necesitatea îmbunătățirii unor adăposturi subterane.

„Copiii sunt îngrijorați că vom fi în război în Norvegia. Mulți oameni întreabă unde este buncărul meu.

Nu văd nicio amenințare militară împotriva Norvegiei în acest moment, dar avem un vecin mai imprevizibil în est, pe care trebuie să-l urmărim mai atent”, a spus ministrul.

Te-ar mai interesa: Reguli pentru o slăbire corectă şi definitivă. Sca...

La rândul său, vicepremierul Irina Vereșciuk a spus într-o postare pe Facebook că armata lui Putin „reprezintă o amenințare foarte serioasă nu numai pentru Ucraina, ci și pentru sute de milioane de europeni. În continuare se depozitează sute de tone de muniție lângă orașul Cernobîl, care se află și la mică distanță de centrala nucleară”.

Ea a mai spus că ocuparea de către trupele ruse a unei zone de excludere înseamnă că pompierii nu pot stinge incendiile în zonă, iar asta prezintă un risc suplimentar de dezastru.

Te-ar mai interesa: Hepatita misterioasă la copii sau variola maimuței...

Folosirea de arme vechi și prost întreținute crește riscul de detonare „chiar și la încărcare și transport”, a adăugat Vereshchuk, susținând că trupele ruse transportă echipamentul prin Pripyat, la puțin mai puțin de două mile distanță de centrală.

Irina Vereșciuk a cerut ONU să trimită o misiune pentru a evalua riscurile, spunând că forțele ruse „militarizează” zona de excludere din jurul stației, care este locul celui mai grav accident nuclear civil din lume.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private