Sari la conținut

Chef Florin Dumitrescu a ajuns de urgență la spital. Acesta era în drum spre un eveniment, dar a sfârșit la UPU

Florin Dumitrescu s-a lăsat așteptat de ieșeni la un eveniment, pentru că i s-a făcut rău. Îndrăgitul bucătar a ajuns în Unitatea de Primiri Urgențe din Iași chiar cu 10 minute înainte de prezentarea evenimentului, potrivit BZI.

Florin Dumitrescu este un bucătar extrem de apreciat și cunoscut. El are o experiență de viață spectaculoasă, după ce și-a început cariera la 14 ani. Ajutat de tatăl său, imediat după s-a angajat ca ajutor la un restaurant din București, unde salariul era de 100 de dolari.

A fost diagnosticat cu gastrită la vârsta de 16 ani

Florin Dumitrescu a dezvăluit cum a ajuns să se îmbolnăvească de stomac la numai 16 ani, în speranţa că şi alţii vor învăţa şi nu vor face ca el.

„Eu la 16 ani nu mâncam. Avem 61–62 de kilograme, nu avem nicio treabă cu mâncarea, doar o găteam. La 16 ani, am descoperit pentru prima dată gastrita. În momentul în care gătești, stomacul tău funcționează, pentru că e păcălit de miros și crede el că mănâncă. Și macină, macină și nu mai ai foame, nu mai simți foamea și ai senzația că poți să o duci la nesfârșit.

La 20 de ani am descoperit mâncarea și m-am îngrășat. Dacă mi-aș da un sfat, mi-aș da la 20 de ani și aș spune: mănâncă mai puțin, nu recupera ce nu ai mâncat”, a dezvăluit chef Florin Dumitrescu în podcast-ul lui George Buhnici.

„Eu am fost copilul care a mâncat legumele din ciorbă, nu le dădeam la o parte. Mi-a plăcut verdeața, pătrunjelul. Mi se pare că este mult mai interesant să mănânc legume care au gust diferit, decât să mănânc o bucată de carne care are mereu același gust.

Trebuie să-ți găsești fericirea în doze mici. Mie nu-mi place mișcarea vegană, vegetariană. E absurd! Am perioade. E post, poate vreau să-l țin, nu mănânc carne, mi se face poftă, o mănânc. Nu mâncam carne în fiecare zi când eram mici, dar dacă acum ne permitem. E boala porcului”, a adăugat Florin Dumitrescu.

Renumitul chef are probleme cu genunchii şi spatele, din cauza exceselor din trecut:

„Excesele se plătesc, indiferent ce fel de excese, chiar și sportul în exces se plătește. Eu până la 14 ani am fost sportiv de performanță și, crede-mă, am avut niște probleme foarte mari din cauza asta, pentru că mi-am turat corpul atât de mult încât am descoperit probleme.

Am făcut polo, am fost portar la polo și am genunchii pilaf, pilaf de la antrenament, pentru că portarul trebuie să lucreze picioarele în apă. Noi în apă aveam bordură de beton pe care trebuia să o ținem deasupra capului 30 de secunde în serie, un minut pauză, iar 30 de secunde. Și, da, am probleme cu genunchii, picioarele, spatele”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel