Sari la conținut

Chipul unei asistente, proiectat pe clădirile din New York, în semn de recunoștință! Este incredibil ce a făcut românca

Chipul unei asistente, proiectat pe clădirile din New York, în semn de recunoștință! Este incredibil ce a făcut românca

Camelia Vasilica Săbădean, asistent principal de laborator la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş, a devenit cunoscută în ţară după ce chipul ei a fost proiectat pe clădirile comerciale din New York, în semn de recunoştinţă pentru numărul mare de vieţi salvate, relatează Agerpres.

În acest contest, consiliul Local Târgu Mureş a votat, joi, acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Municipiului pentru opt personalităţi locale, între acestea regăsindu-se şi Camelia Vasilica Săbădean, asistenta de laborator care a donat până acum 60 de litri de sânge, în 134 de donări.

Citeste si:

Asistenta a donat sânge pentru prima oară în luna octombrie 1988, la vârsta de 18 ani, fiind angajata Centrului de Transfuzii din Târgu Mureş, iar de atunci nu a încetat nicio clipă să doneze.

Femeia a donat 60 de litri de sânge

„Prima oară am donat sânge la 18 ani şi jumătate, eram deja angajată a Centrului de Transfuzii Târgu Mureş şi am donat sânge pentru a-mi învinge teama de ace, care era una considerabilă. Lucrând la Centrul de Transfuzii, doream să ştiu şi ce simte donatorul în momentul în care donează sânge şi de ce are el nevoie pentru ca acea experienţă să fie una plăcută, ca el să poată să se reîntoarcă”, a spus Camelia Săbădean.

Am donat sânge, a fost o experienţă incredibilă

„Atunci am donat sânge, a fost o experienţă incredibilă, cu toate că teama a fost foarte mare, dar am beneficiat de suportul emoţional, suportul afectiv al colegilor. Efectiv au stat pe lângă mine şi totul s-a finalizat cu bine. Astfel, eu lucrând acolo, la centrul de transfuzii, eram tot timpul în mijlocul evenimentelor care aveau un anumit caracter tragic”, a mai declarat asistenta.

Asistentă: „S-a conştientizat permanent nevoia de donare de sânge”

„Adică evenimente care mobilizau aparţinătorii unor victime ale accidentelor rutiere sau ale unor intervenţii chirurgicale majore. Şi atunci la mine s-a conştientizat permanent nevoia de donare de sânge”, a declarat Camelia Săbădean în exclusivitate  pentru Agerpres în luna martie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.