Sari la conținut

Chirurgul Mircea Beuran, omagiu emoționant pentru Florin Condurățeanu: „De acolo de Sus, sufletul lui de român va acoperi întreaga ţara, cu acel sărut pe suflet, pentru fiecare în parte”

Chirurgul Mircea Beuran, omagiu emoționant pentru Florin Condurățeanu: „De acolo de Sus, sufletul lui de român va acoperi întreaga ţara, cu acel sărut pe suflet, pentru fiecare în parte”.

Chirurgul și profesorul universitar Mircea Beuran a ținut să-i aducă un ultim omagiu celui care a fost cel mai sufletist jurnalist, Florin Condurățeanu. Personalități marcante sau simpli români au ținut să treacă rând pe rând la catafalcul lui Florin Condurăţeanu, pentru a-i aduce un ultim omagiu.

Trupul reputatului jurnalist este depus la Casa Presei, acolo unde și Mircea Beuran a venit să îşi ia rămas-bun de la bunul său prieten. Iată ce a declrarat cunoscutul chirurg despre cel care i-a fost prieten timp de 25 de ani.

Chirurgul Mircea Beuran, omagiu emoționant pentru Florin Condurățeanu

„Este greu să spui că vrei să te desparţi de Florin Condurăţeanu. A fost unul din puţinii buni prieteni pe care în perioada aceasta, cam de 25 de ani ne cunoaştem, şi a venit ca un fulger vestea că s-a stins.

În aceşti 25 de ani am colaborat în foarte multe activităţi cu caracter medical, mai puţin pentru el, mai mult pentru toţi care circulă pe zebră.

Mi-a fost odată pacient, o singură dată, pentru un timp foarte scurt. Pentru că totdeauna avea credinţa aceasta, că poziţia lui fizică, starea lui psihică, starea de echilibru îl ajută totdeauna să îşi cântărească probabil anumite lucruri pe care le ştia numai el.

Un om care a avut deschiderea totdeauna să acopere relele cu voinţa lui de a face bine, atât cu gândul, de Cel de Sus să te apere, cât şi cel de jos să te ajute.

Am multe amintiri vizavi de emisiuni, de întrebări, de răspunsuri, de discuţii, de comentarii, de a cântări unele lucruri spuse de unii, de alţii. Noutăţile care veneau în contextul congreselor, conferinţelor, era mare amator să cunoască anumite lucruri.

De foarte multe ori, îi trimiteam adnotări din ce se spunea la aceste conferinţe/congrese, tehnologii noi care se promovau, era foarte interesat de tot ce ce este nou, bun în medicină şi cum se poate aplica acasă la noi.

Ştia să alunge negru şi să scoată albul.

Totdeauna avea o vorbă blândă, dar totodată un timbru destul de greu care dădea puterea aceea adevărului. Și lucrurile acestea, pe mine m-au impresionat. Totdeauna, prin faptul că nu se lăsa înduplecat de nimic care nu ar putea fi rezolvat de lumea medicală şi te împingea, hai caută, hai să găsim. Uite, m-a sunat din provincie, vrea să vină, cui adresăm. Toate s-au terminat într-o zi.

Lucrul acesta ne face să gândim că e bine, indiferent de decadele pe care le avem în spate, să ne mai controlăm sănătatea, să ştim ce ducem în spate.

El a murit lângă muncă şi a terminat aşa cum a putut, dimineaţa-prânzul de muncă şi apoi s-a sfârşit.

Dumnezeu să îl aibă în pază, Dumnezeu să îl odihnească şi acolo Sus, din Împărăţia Stelelor, probabil că sufletul lui de român va acoperi întreaga ţara, cu acel sărut pe suflet, pentru fiecare în parte”, a spus Mircea Beuran, miercuri, potrivit la Antena 3.

Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu lui Florin Condurăţeanu pot veni la Casa Presei până la ora 19.00. Apoi, trupul lui neînsufleţit va fi mutat la capela Cimitirului Bellu.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: