Sari la conținut

Mircea Badea, declarație șoc: Sunt surprins că mai sunt în viață. Cred că o delegație de îngeri păzitori au făcut multă febră musculară, dând din aripi lângă mine…

Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Mircea Badea, despre referendumul familiei

Mircea Badea, declarație șoc: Sunt surprins că mai sunt în viață. Cred că o delegație de îngeri păzitori au făcut multă febră musculară, dând din aripi lângă mine…

În ediția de joi a emisiunii „În gura presei”, de la Antena 3, Mircea Badea a vorbit despre impactul pe care l-a avut asupra sa moartea jurnalistului Florin Condurățeanu.

„Voi muri și eu puțin în această seară”

În ziua de 29 iunie 2021, Badea a realizat o emisiune atipică și profund personală, cutremurat de moartea neașteptată a celui pe care toți îl numeau cu afecțiune „Nea Țuțu”.

„Este complicat de făcut emisiunea, atât în contextul strict televizionistic, cât și în ecuația mea personală”, spunea la acel moment realizatorul de televiziune.

Mircea Badea  a preferat atunci să le citească telespectatorilor „cum moare Pătru cel Scurt din romanul „Nişte ţărani” de Dinu Săraru.

„Voi muri și eu puțin în această seară”, a spus Badea, care nu a făcut această alegere întâmplător.  Romanul „Niște țărani” a fost scris de Dinu Săraru în 1974 și este dedicat lui Adrian Păunescu. Florin Condurățeanu l-a divinizat pe Adrian Păunescu.

La final de an, joi seară, realizatorul TV a readus în discuție acea zi specială de 29 iunie 2021.

„Mi se pare tare ce am pățit anul acesta. Nici nu îmi vine să cred ce am făcut. Într-o seară specială, când am pierdut un prieten extraordinar, pe Țuțu Condurățeanu, am făcut ceva ce, acum când stau să mă gândesc, nu îmi vine să cred.

Am citit pe post, la Antena 3, în România, la ora 00.00, finalul romanului Niște țărani, al lui Dinu Săraru, mai exact, moartea lui Pătru.

Îți dai seama că nu m-am gândit la audiențe sau ceva. Pur și simplu așa am vrut să fac. A doua zi, m-am uitat la audiențe și a fost multă lume care s-a uitat. Foarte interesant este că nimeni nu mi-a zis niciun cuvânt a doua zi.

Cu o seară în urmă făcusem totuși ceva complet atipic pentru orice televiziune de pe pământ. N-a zis nimeni niciun cuvânt despre emisiune.

Acest lucru mi s-a părut fabulos. Ca și când nu s-ar fi întâmplat. Și știi de ce nu a zis nimeni nimic? Poate pentru că nu mai era nimic de spus. Mi s-a părut foarte tare”, a declarat Mircea Badea.

Mircea Badea, declarație șoc: Sunt surprins că mai sunt în viață

Realizatorul emisiunii „În gura presei” a spus că „l-au marcat multe lucruri în 2021” și că se bucură, ca de fiecare dată, că s-a încheiat încă un an.

„În principiu, eu, când se încheie un an, mă bucur. Niciodată nu zic: „bă, ce an minunat a fost, păcat că s-a încheiat!” Eu spun sincer că sunt surprins că mai sunt în viață. Sunt absolut șocat de această treabă.

Atât de multe tâmpenii am făcut în această viață și atât de multe prostii continui să fac încât cred că o delegație de îngeri păzitori au făcut multă febră musculară, dând din aripi lângă mine, pe sistemul „hai să-l mai salvăm pe prost și anul ăsta”. Sunt mirat până la surprindere de această întâmplare”, a mai spus Mircea Badea la Antena 3.

Doctorul zilei whatsapp channel

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si: