vineri, ianuarie 22, 2021
Virgil Munteanu

Atunci când un bărbat atinge plăcerea sexuală maximă, în organismul lui se petrec simultan sute de procese biologice, care mai de care mai bizare.

În creierului unui bărbat care are orgasm este stimulată aceeași zonă ca și în cazul unei doze de heroină, arată cercetătorii danezi. Este practic recompensa organismului pentru simplul act al ejaculării, care asigură perpetuarea speciei.

Orgasmul este mai satisfăcător în doi, cred oamenii de știință din Scoția, care spun că atât în corpul femeilor cât și al bărbaților se eliberează cu până la 400% mai multă prolactină (hormonul supraviețuirii, care dă stări prelungite de bine) când fac amor comparativ cu masturbarea.

Bărbații pot avea mai multe orgasme în decursul unei singure ore, dar nu întotdeauna simt plăcere. Este vorba de o afecțiune rară care apare din cauza antidepresivelor, iar bărbații ajung să ejaculeze fără să simtă aproape nimic. Puțini știu că nu este nevoie de orgasm pentru a lăsa o femeie însărcinată. Majoritatea bărbaților eliberează, în timpul preludiului, un fluid care ajută la lubrifiere și curăță uretra pentru a permite spermatozoizilor să ajungă mai ușor în corpul partenerei. Există 40% șanse ca acest fluid să conțină și câțiva „înotători”.

Cum necum, orgasmul poate calma până și cele mai crunte migrene, datorită endorfinelor care se eliberează în corpul unui bărbat. Endorfinele au capacitatea de a bloca semnalele dureroase, iar studiile au arătat că 60% dintre cei care au făcut sex deși aveau o durere de cap s-au simțit ulterior mult mai bine.