Sari la conținut

Cine sunt cei trei pacienți Covid care au murit în TIR-ul ATI de la „Victor Babeș”. Andreea Moldovan: Aveți răbdare. Nimeni nu stă și doarme liniștit și se uită la televizor

Cine sunt cei trei pacienți Covid care au murit în TIR-ul ATI de la „Victor Babeș”. Andreea Moldovan: Aveți răbdare. Nimeni nu stă și doarme liniștit și se uită la televizor.

Trei pacienți au murit luni seară în TIR-ul ATI de la Spitalul „Victor Babeș” din București. Tragedia s-a produs în urma opririi furnizării oxigenului. Potrivit Poliției Capitalei în unitatea de terapie intensivă mobilă au fost identificate cadavrele a trei persoane.

Cine sunt cei trei pacienți Covid care au murit în TIR-ul ATI de la „Victor Babeș”

Este vorba de trei femei, cu vârstele de 84 de ani, 74 de ani și respectiv 63 de ani. Trupurile neînsuflețite au fost ridicate și transportate la INML pentru necropsie.

„Din primele date a rezultat faptul că în după amiaza de 12 aprilie, alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor aferente unității de terapie intensivă mobilă ar fi înregistrat disfuncționalități, fiind întreruptă alimentarea cu oxigen a ventilatoarelor.

A fost efectuată cercetarea la fața locului, unitatea mobilă fiind sigilată, în vederea continuării cercetărilor”, se arată în anunțulu Poliției Capitalei, transmis în cursul zilei de marți.

A fost deschis deja doar penal de către Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei pentru ucidere din culpă. Cercetările sunt făcute împreună cu Parchetul Tribunalului București. Până în momentul de față au fost audiate, luni seară, șapte persoane din rândul personalului medical și tehnic. Audierile continuă și în cursul zilei de azi la Poliția Capitalei.

De asemenea, se fac în continuare cercetări la fața locului, la Spitalul „Victor Babeș”, unde TIR-ul ATI a fost deja sigilat pentru anchetă. Potrivit Antena 3,  a fost ridicat calculatorul care înregistreaza parametrii de oxigen.

Andreea Moldovan: Aveți răbdare. Nimeni nu stă și doarme liniștit și se uită la televizor

Marți, Andreea Moldovan, secretar de Stat în Ministerul Sănătății, a fost așteptată în fața Ministerului Sănătății de jurnaliști. Aceștia au întrebat-o dacă sunt informații noi privind această tragedie.

„Ciudat modul acesta de a da declarații, dacă doriți, haideți să facem o treabă organizată, frumos, nu așa cu toată lumea. Aseară s-au făcut declarații, există, s-a făcut comunicat de presă. Se fac lucruri, haideți să aveți răbdare. Pe măsură ce primim rezultate în plus, vom comunica.

E o situație tragică, toată lumea este consternată. Toată lumea comunică cu toată lumea pentru că e o situație absolut tristă. Nimeni nu stă și doarme liniștit și se uită la televizor”, a declarat  Andreea Moldovan.

Reamintim că, luni seara, trei pacienţi au murit după ce au rămas fără oxigen, într-o unitate mobilă de Terapie Intensivă aflată la Spitalul Victor Babeş din Bucureşti. Totul s-a întâmplat în jurul orei 17.00, la unitatea mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul Victor Babeş, acolo unde se aflau opt pacienţi bolnavi de COVID-19 şi care erau în stare gravă.

În urma unei erori la sistemul de oxigen al TIR-ului ce aparţine Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), ventilatoarele care îi ajuta pe pacienţi să trăiască s-au oprit.

Dumnezeu să le odihnească în pace!

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.