joi, ianuarie 27, 2022

Ciocolata care nu îngrașă! Produs fără zahăr creat de cercetătorii români.

O echipă de cercetători de la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați a creat o rețetă de ciocolată proteică. Ciocolata cu lapte, denumită „Green Velvet”, nu are zahăr sau conservanți și conține un procent ridicat de proteine echilibrate din punct de vedere al prezenței aminoacizilor esențiali.

Te-ar mai interesa: Mihai Trăistariu, îngrozit de factura la GAZE: ...

Green Velvet, ciocolata fără zahăr

Potrivit agrofood.ro, în această nouă rețetă de fabricare a ciocolății, zahărul a fost înlocuit cu un îndulcitor natural 100%, patentat, GREEN SUGAR, pe bază de frunze de Stevia Rebaudiana și eritritol.

„Rețeta are la bază o mixtură proteică cu valoare biologică ridicată, formată din izolat proteic din zer și proteine din mazăre sub formă de nuggets, ce conferă o textură plăcută, crocantă și asigură mai mult de 20% din valoarea energetică a ciocolatei”, se arată într-un comunicat al Universității „Dunărea de Jos” Galați.

Potrivit sursei citate, Green Velvet este primul dintr-o serie de șase produse proteice optimizate din punct de vedere nutrițional. Aceste produse sunt realizate în cadrul unui proiect de cercetare, cu ajutorul și la solicitarea unui producător care vrea să ofere consumatorilorproduse sănătoase, bogate în proteine, cu destinație nutrițională particulară”.

Te-ar mai interesa: S-a aflat! Sacrificiul pe care l-a făcut Sandra Iz...

Echipa de cercetători care a creat rețeta este formată din: șef lucrări dr. ing. Livia Pătrașcu, prof. dr. ing. Iuliana Aprodu și șef lucrări dr. ing. Ina Vasilean (directorul proiectului de cercetare).

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri

Stiri Calde (citeste aici)

spitale private