marți, septembrie 29, 2020

Ciocolata neagră are proprietăți benefice, iar medicii și nutriționiștii o recomandă ca pe un dulce sănătos. Nu doar că nu îngrașă, dar ajută organismul să fie mai sănătos și mai energic.

Ca regulă general valabilă, orice aliment se consumă moderat. Orice exces se va reflecta ulterior în starea de sănătate.

Aceasta este un ingredient bogat în antioxidanți, însă atenție mare. Este important ca ciocolata să fie de calitate și cu peste 70% cacao.

Citește și:

Acest tip de ciocolată este foarte bun pentru sănătate. Și există și porția ideală, care ne poate aduce multiple beneficii. Medicii s-au oprit la 12 g pe zi, considerând că acesta este aportul ideal pe care să îl aducem corpului din ciocolata neagră și ne va da energie, potrivit livestrong.com.

Ciocolata neagră consumată în acest mod reglează tensiunea arterială și scade riscurile de a face boli de inimă sau diabet. De asemenea, stimulează circulația sângelui în organism. Găsim în ciocolata neagră o sumedenie de vitamine și minerale:

Citește și:

Magneziu: Previne diabetul de tip 2, tensiunea arterială mare și bolile de inimă

Fier: Previne carența de fier, care duce la anemie

Cupru: previne accidentul vascular cerebral și alte afecțiuni cardiovasculare

Cantitatea de antioxidanți care se găsește în ciocolata neagră este de 8 ori mai mare decât cea regăsită în căpșuni.

Și nu în ultimul rând, ciocolata ne dă o stare de bine și ne stimulează energia și buna dispoziție, fiind ideală pentru cei care se confruntă zilnic cu stresul.

Citește și:

Ciocolata conţine teobromină, o substanţă asemănătoare cafeinei, cu efect stimulator asupra sistemului nervos central. De aceea, ciocolata nu este recomandată, sub nicio formă, copiilor cu vârsta sub 3 ani sau celor care prezintă ADHD (sindrom de hiperactivitate şi deficit de atenţie).

Şi femeile care alăptează este bine să se abţină de la consumul de ciocolată, mai ales cea cu un conţinut bogat de cacao, deoarece substanţa psiho-stimulantă poate trece în laptele matern.

Tot din cauza efectului stimulant asupra sistemului nervos central, ciocolata nu ar trebui să intre în dieta persoanelor predispuse la insomnii, iar din acest punct de vedere, nicidecum nu ar trebui consumată după-amiază şi seara.

Parteneri