Sari la conținut

Ciucă, mesaj de susţinere pentru bolnavii de cancer din România: Guvernul acordă importanţa şi finanţarea necesare prevenţiei şi depistării precoce a unor afecţiuni, inclusiv a celor maligne

Într-un mesaj transmis de Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer, premierul Nicolae Ciucă anunţă că Guvernul va acorda finanţarea necesară prevenţiei şi depistării precoce a cancerului printr-un pachet de noi servicii care se aplică din 1 iulie.

”Oamenii trebuie să ştie că medicina a evoluat foarte mult, iar cancerul poate fi tratat, vindecat, mai ales dacă este descoperit în stadiu incipient. La nivelul autorităţilor, am decis extinderea serviciilor pentru depistarea precoce a maladiilor din spectrul oncologic”, subliniază şeful Executivului.

„Cunosc oameni care au trecut peste o afecţiune din spectrul oncologic”

”Suntem alături de supravieţuitorii de cancer, oameni puternici, curajoşi, care au reuşit să învingă boala, cu sprijinul preţios al medicilor şi al familiilor. Victoria dumnealor oferă speranţă, încredere şi îi mobilizează pe toţi cei care primesc, din păcate, acest diagnostic. Cunosc oameni care au trecut peste o afecţiune din spectrul oncologic, am vorbit despre suferinţa lor, despre multele momente de cumpănă, de deznădejde şi despre nevoia acută de sprijin pe care o resimt.

Citeste si:

M-au impresionat lupta lor neobosită pentru viaţă, dar şi forţa extraordinară de a trece peste propria suferinţă pentru a-şi ajuta semenii şi a le purta de grijă. Sfatul pe care l-am auzit de la dumnealor cel mai des este acela de a merge din vreme la medic, de a ne preocupa de sănătatea noastră”, a afirmat Nicolae Ciucă, în mesajul adresat cu prilejul Zilei Naţionale a Supravieţuitorilor de Cancer.

 

Se extind serviciile medicale pentru depistarea cancerului din primele faze

El a subliniat că prevenţia, cu sprijinul cadrelor medicale, protejează sănătatea şi salvează vieţi. ”La nivelul Guvernului acordăm importanţa şi finanţarea necesare prevenţiei şi depistării precoce a unor afecţiuni, inclusiv a celor maligne, printr-un pachet de noi servicii care vor intra în aplicare începând cu 1 iulie. Oamenii trebuie să ştie că medicina a evoluat foarte mult, iar cancerul poate fi tratat, vindecat, mai ales dacă este descoperit în stadiu incipient.

La nivelul autorităţilor, am decis extinderea serviciilor pentru depistarea precoce a maladiilor din spectrul oncologic. Completat cu o medicaţie adecvată şi inovativă, cu implicarea decisivă a cadrelor medicale, diagnosticul timpuriu creşte şansele la vindecare.

Alături de prevenţie, diagnostic precoce şi tratament adecvat, informarea şi suportul sunt piloni în susţinerea copiilor, femeilor şi bărbaţilor care luptă cu această nemiloasă boală. Speranţa le dă forţa să lupte, să meargă mai departe. Iar în acest efort, sprijinul pe care autorităţile îl pot oferi constă în asigurarea serviciilor de consiliere psiho-oncologică”, a arătat premierul, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, în combaterea şi controlul cancerului ”nu este timp de pierdut”. ”Toate autorităţile statului trebuie să lucreze împreună astfel încât să facem mai bună viaţa pacienţilor şi să nu-i împovărăm cu problemele sistemului de sănătate.

Autorităţi şi decidenţi să fim deschişi soluţiilor inovatoare, atenţi la recomandările specialiştilor şi, mai ales, la nevoile pacienţilor. Nu avem responsabilitate mai importantă decât garantarea dreptului la sănătate pentru toţi cetăţenii, alături de accesul la educaţie pentru copiii noştri. Doresc multă sănătate tuturor, iar semenilor noştri care se luptă cu această gravă maladie, încredere, speranţă şi putere!”, a transmis Ciucă.

Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer este marcată în prima duminică a lunii iunie. În 2023, evenimentele prilejuite de Ziua Naţională a Supravieţuitorilor de Cancer vor avea loc în perioada 1- 11 iunie, sub titlul: „Cursa lungă a supravieţuirii: de la prevenţie şi diagnosticare timpurie, la reintegrare deplină în societate”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.