Sari la conținut

Ciupercile medicinale stimuleaza imunitatea si combat racelile. Iata cele mai cunoscute 4 tipuri

Ciupercile medicinale sunt folosite tot mai des in prezent, de la tincturi si suplimente si pana la cafea sau creme hidratante.

Desi sunt in trend, ciupercile folosite in scop medicinal nu sunt o noutate. Multe dintre ele sunt incluse de mii de ani in medicina traditionala. Exista mii de specii de ciuperci, iar beneficiile lor se numara de la sustinerea functiilor ficatului, imbunatatirea sanatatii inimii si pana la cresterea nivelului de energie.

Unul dintre cele mai puternice efecte ale ciupercilor medicinale este efectul lor antiviral si imbunatatirea imunitatii. De fapt, s-a descoperit ca unele ciuperci sunt benefice in prevenirea si tratarea afectiunilor respiratorii precum raceli sau gripe.

Cum ne ajuta ciupercile sa imbunatatim sistemul imunitar?

Ciupercile au nevoie de compusi antibacterieni si antivirali pentru a supravietui in mediul natural, prin urmare sunt bogate in astfel de substante.

Ciuperca Shiitake (Lentinula edodes)

Ciupercile shiitake sunt un ingredient de baza in gastronomia asiatica, fiind usor de gasit in supermarketuri. Atat ciupercile shiitake intregi, cat si extractul din aceste ciuperci s-a dovedit ca au efecte antivirale impotriva virusului hepatitei C, virsului herpes simplex sau virusului gripal. In cazul acestuia din urma, ciuperca shiitake inhiba dezvoltarea virusului. Cea mai buna modalitate de a beneficia de efectele pozitive ale ciupercilor shiitake este sa le incluzi in alimentatie, dar pot fi gasite si sub forma suplimentelor alimentare.

Citeste continuarea pe andreearaicu.ro…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel