Categories: Ştiri sănătate

Colegiul Medicilor, mesaj îngrijorător despre evoluția pandemiei în România. Suntem tot mai aproape de apogeul valurilor precedente

Colegiul Medicilor a transmis un mesaj îngrijorător cu privire la evoluția situației epidemiologice în România. Suntem, se pare, tot mai aproape de apogeul atins de valurile precedente, însă într-un timp mult mai scurt. Acest lucru dezvăluie presiunea cu care sistemul sanitar se va confrunta în viitorul apropiat.

Mesajul a fost transmis pentru a sublinia faptul că, în ultimele săptămâni, numărul pacienților infectați cu virusului SARS-CoV-2 a crescut într-un ritm accelerat. Marți, încă 6.789 de persoane au fost testate pozitiv cu Covid-19, cel mai mare număr de cazuri noi din 10 decembrie 2020, anunță 360medical.ro.

Prin urmare, România atinge tot mai repede valori înregistrate în valurile precedente, precum cele raportate în valul al III-lea al pandemiei (6.651 cazuri noi, în 25 martie 2021). De asemenea, ne apropiem de vârful atins la începutul pandemiei, în valul al II-lea (10.269 cazuri noi, în 18 noiembrie 2020).

Sistemul medical, sub presiunea valului 4

“În fața acestei evoluții îngrijorătoare a pandemiei în țara noastră, Colegiul Medicilor din România face un apel și adresează o rugăminte populației să înțeleagă impactul și consecințele pe care le poate avea infecția cu acest virus și că, chiar și atunci când vorbim de o formă ușoară, mai bine este să previi, decât să tratezi”, se arată în comunicatul Colegiului.

Informarea, un element esențial în combaterea pandemiei

”Populația are nevoie de informare corectă. Aceasta este datoria și obligația noastră a tuturor – medici și autorități – în privința acestei pandemii, pentru că doar așa putem să avem o voce credibilă în această ‘mare’ de informații, care, din păcate, include uneori și fake news-uri”, a declarat președintele Colegiului Medicilor, prof. dr. Daniel Coriu.

Vaccinarea, o soluție ce salvează vieți

Da, și în rândul persoanelor vaccinate există îmbolnăviri, dar proporția cazurilor este mult mai mare în rândul celor nevaccinați și, potrivit informațiilor științifice existente, riscul de a dezvolta o formă severă este mult mai mare la persoanele nevaccinate decât la cele vaccinate. Astăzi și în perioada următoare, cu toții trebuie să dăm dovadă de responsabilitate, ce trebuie înțeleasă prin respectarea normelor de protecție personală – și aici mă refer mai ales la purtarea măștii – pentru a limita atât îmbolnăvirea noastră, cât și nivelul de transmitere”, a completat prof. Coriu.

Colegiul subliniază că România a ajuns la 990 de paturi ATI ocupate cu pacienți cu forme severe de Covid-19, dintr-un total disponibil de 1.131, ceea ce arată că secțiile de ATI sunt colmatate.

Recent Posts

Pensie de peste 6000 de lei după 35 de ani de muncă pentru acești pensionari

Unii pensionari cu 35 de ani de muncă vor primi o pensie recalculată în valoare…

59 de minute ago

Furia are un efect devastator asupra sănătății. Află ce boli riști chiar și după un acces scurt de furie

Furia nu îți strică doar starea de spirit, nu îți afectează doar relațiile sau te…

o oră ago

Marțea Albă: nu face acest lucru în a treia zi de Paște, că o să ai ghinion tot anul!

A treia zi de Paște sau Marțea Albă este extrem de importantă și are câteva…

2 ore ago

Câte ouă poți mânca pe zi în siguranță și cum poți ajunge la intoxicație

Câte ouă poți mânca pe zi. Numărul de ouă pe care îi poți consuma în…

2 ore ago

Avertismentul cercetătorilor: Poți muri dacă adormi cu televizorul deschis

Știai că poți muri dacă adormi cu televizorul deschis? Legătura dintre deces și obiceiul de…

3 ore ago

Ce este jurământul lui Hipocrate. Semnificații actuale în practica medicală

Jurământul lui Hipocrate este un pilon al eticii medicale, o declarație solemnă a valorilor și…

3 ore ago

Citeste si: