Sari la conținut

Colesterol ridicat? Consumați această legumă ieftină toamna pentru a o reduce

leguma care reduce colesterolul din sange
Sursa foto: arhivă doctorulzilei.ro

Colesterol ridicat? Nivelurile ridicate de colesterol din organism pot fi periculoase pentru sănătatea dumneavoastră în mai multe moduri. Este un factor de risc major pentru boli de inima. Nivelurile scăzute de colesterol restricționează fluxul fluid al sângelui în corpul uman.

Cu toate acestea, nivelurile de colesterol pot fi controlate eficient cu câteva modificări ale dietei și ale stilului de viață. Aceste modificări pot, de asemenea, îmbunătăți sănătatea generală a inimii.

O legumă cunoscută și populară îi poate ajuta pe cei care încearcă să scadă nivelul colesterolului din sânge

Vorbim de dovlecei, al căror sezon este în august-septembrie, deși se găsesc în magazine pe tot parcursul anului. Colesterolul este împărțit în „rău” și „bun”. Acesta din urmă are un rol pozitiv în procesele vitale din organism, dar acesta din urmă se depune pe pereții vaselor de sânge sub formă de plăci de ateroscleroză și duce la boli ale inimii și vaselor de sânge.

Substanța comentată are o origine lipidică și este produsă în principal de corpul uman. Aproximativ 20% din acesta intră în organism cu alimente și, prin urmare, prin controlul dietei este posibilă reglarea nivelului de colesterol.

Există modalități medicinale de scădere a nivelului de colesterol, dar primele recomandări ale specialiștilor pentru corectarea dislipidemiei (dezechilibrul lipidic) se referă întotdeauna la modificări ale stilului de viață. Creșterea nivelului de lipide „rele” din sânge contribuie la dezvoltarea și progresia aterosclerozei și la apariția bolilor coronariene.

leguma de toamnă, benefică pentru sanatate
Sursa foto: arhivă Doctorul Zilei

Acest lucru poate duce la complicații grave, cum ar fi infarct miocardic, accident vascular cerebral și alte probleme cardiovasculare. Dovlecel pentru a reduce colesterolul Includerea anumitor alimente în dietă poate reduce aportul și absorbția de colesterol, poate îmbunătăți metabolismul grăsimilor și poate îmbunătăți starea vaselor de sânge.

Legumele se numără mereu printre alimentele consumate cu această ocazie, iar unul dintre cele mai importante produse de toamnă – dovlecelul – ocupă un rol de lider printre acestea.

Fibrele din compoziția lor ajută la reducerea nivelului de lipide din sânge, care se depun pe pereții vaselor de sânge, iar magneziul încetinește acumularea de colesterol în vasul deteriorat și formarea ulterioară a plăcii aterosclerotice, potrivit The Health.

Efectele anti-aterogene (capacitatea de a capta și elimina moleculele de colesterol din celulele periferice) ale fibrelor și magneziului reduc riscul de apariție a bolilor cardiovasculare, de aceea este recomandat să includeți dovlecelul în alimentație, inclusiv în formă crudă.

Și acest lucru este cel mai ușor de făcut la sfârșitul verii și la începutul toamnei, când această legumă s-a copt în condiții naturale. Dovlecelul crud este deosebit de valoros deoarece tratamentul termic distruge multe vitamine și antioxidanți din compoziția lor. Dovlecelul poate fi consumat crud, de exemplu în salate sau smoothie-uri de legume.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.