miercuri, februarie 8, 2023

Vaccinarea este singura metodă sigură și reală de a obține o protecție eficientă împotriva virusului SARS-CoV-2. De aceea, pentru a încuraja administrarea dozelor booster, Comisia Europeană a limitat utilizarea certificatului verde la numai câteva luni.

Recent, Comisia Europeană a decis ca termenul de valabilitate al certificatului verde să nu depășească 9 luni. În anumite circumtanțe, odată cu administrarea dozei booster, acest termen se va prelungi.

Te-ar mai interesa: Dietă veche, cu ouă și vin! Cel mai bizar și efici...

Iată cum se calculează valabilitatea certificatului și ce se întâmplă dacă ai serul în doza unică.

Certificatul verde, valabil numai câteva luni

Comisia Europeană a stabilit la nouă luni valabilitatea certificatului digital, emis după încheierea schemei inițiale de vaccinare anti-COVID cu scopul de a călători în interiorul Uniunii. Măsura se va aplica de la 1 februarie și a fost luată cu scopul de a încuraja administrarea dozelor de apel în toate statele membre, anunță RRA.

Executivul comunitar precizează că este nevoie de o perioadă clară și uniformă de acceptare a certificatelor de vaccinare, pentru ca statele membre să se poată coordona atunci când iau măsuri în ceea ce privește călătoriile.

Te-ar mai interesa: Mesajul unui medic despre preotul care se zbate în...

Pentru un vaccin cu doză unică, cele nouă luni se calculează din momentul administrării serului.

În cazul unui vaccin cu două doze, valabilitatea certificatului începe de la primirea celei de-a doua doze.

Statele membre nu sunt în măsură să stabilească o perioadă de acceptare mai scurtă sau mai lungă, mai ține să precizeze Comisia Europeană.

Perioada de acceptare nu va fi codificată în certificatul propriu-zis, în schimb vor fi adaptate aplicațiile mobile utilizate pentru verificarea documentelor.

Te-ar mai interesa: Atenție: ALIMENTE care pot provoca 90% din migrene...

În cazul în care data vaccinării este mai veche de nouă luni, certificatul este considerat expirat.

Până acum, potrivit datelor Comisiei, în întreaga uniune au fost emise peste 800 de milioane de astfel de documente. Certificatul digital european a stabilit – mai spun oficialii de la Bruxelles – un standard la nivel mondial. Până în prezent, 60 de ţări și teritorii de pe cinci continente s-au alăturat sistemului.

Te-ar mai interesa: Fiica lui Iosif Rotariu a suferit 50 de intervenți...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private