joi, august 18, 2022

Deficiențele de vitamine și minerale pot afecta întregul organism. Când vine vorba despre sistemul osos, anumiți nutrienți sunt esențial pentru menținerea sănătății și rezistenței oaselor. Care este complexul de vitamine și minerale esențiale pentru oase și ce alimente asigură aportul necesar al substanțelor nutrivite?

Deficiența de vitamine și minerale poate afecta rezistența sistemului osos. Astfel, oasele și articulațiile pot deveni mai fragile și predispuse la dezvoltarea anumitor afecțiuni, precum osteoartrita sau osteoporoza. În acest sens, Doctorul Vlad Predescu, medic primar ortoped și chirurg, specializat în protezare articulară și traumatologie, explică în exclusivitate pentru DC Medical importanța nutrienților necesari. Care este complexul de vitamine și minerale esențiale pentru oase și cum le poți obține din alimentație?

Te-ar mai interesa: O româncă a murit după ce a băut substanță de cont...

Colagenul

„La început discutăm de colagen, substanța care intră în compoziția cartilajului articular. Moleculele de colagen polimerizează între ele și formează o rețea tridimensională care asigură pe de-o parte rezistența cartilajului articular și legatură acestuia cu țesutul osos. Există suplimentele nutritive care conțin colagen sau putem apela la metode tradiționale care au la bază preparate alimentare cu un conținut consistent de colagen, cum ar fi piftiile sau ciorbele ce au în compoziție produse de origine animală, în special oase ”, explică medicul.

Acidul hialuronic

„Din păcate, pe măsură ce îmbătrânim, corpul nostru nu mai poate sintetiza o cantitate suficientă, fapt care duce la slăbirea articulațiilor și la inflamarea cartilajelor. Așa că aportul suplimentar (…)poate fi sintetizat din anumite alimente, cum ar fi ciorba de oase, în special cea care conține măduvă, (…) mâncăruri pe bază de soia și anumite fructe și legume, precum cartoful, portocala, bananele sau roșiile”, adaugă specialistul.

Te-ar mai interesa: Trei zodii care au noroc cu carul. Te afli printre...

Calciu și vitamina D

„Atenție, însă! Vitamina D trebuie să vină la pachet cu un tratament ce suplimentează nivelul calciului în corpul nostru, întrucât aceasta este responsabilă de absorbția acestuia și fixarea sa la nivelul oaselor. Cea mai importantă sursă de Vitamina D și, bineînțeles, și cea mai la îndemână, este soarele”, atenționează medicul.

Magneziu

„În condițiile în care regimul dumneavoastră alimentar nu este unul foarte sănătos și se bazează pe multe alimente procesate, este foarte probabil ca să nu vă asigurați necesarul zilnic doar din alimentație. Din fericire, magneziul se află în majoritatea suplimentelor aflate pe piață, așa că nevoia corpului nostru poate fi asigurată dintr-un complex de multivitamine și minerale obișnuit”, adaugă medicul, potrivit DC Medical.

Te-ar mai interesa: Alimentele acide îngrașă și îmbolnăvesc. Cu ce ali...

 

 

 

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private