marți, iunie 6, 2023

Condimentul minune, care te ajută să îți menții sănătatea. Este extrem de benefic pentru memorie, de aceea se recomandă persoanelor care învață intens, în perioadele de examene și sesiuni.

Pe lângă stimularea memoriei, îți accelerează și arderile metabolice, ajutându-te să îți menții silueta. Cea mai simplă cale de a-l consuma este prin adăugarea pulberei magice în deserturi, peste fructe, în cafea, peste bolul cu cereale sau terci de ovăz.

Te-ar mai interesa: Horoscop 6 iunie 2023. Gemeni, o zi calmă și măsur...

Minunata scorțișoară ne aduce numai beneficii. Scorțișoara este unul dintre cele mai vechi condimente cunoscute, fiind menționată în Biblie și folosită în Egiptul antic. În China, utilizarea acesteia este menționată în una dintre cele mai vechi cărți de medicină botanică chineză, datată în jurul anului 2.700 î.Hr. Scorțișoara a devenit una dintre primele mărfuri tranzacționate între Orientul Apropiat și Europa.

Scorțișoara reglează glicemia, fiind de un real ajutor diabeticilor, îmbunătățind capacitatea răspunsului insulinic.

Favorizează digestia, dar atenție. Studiile vorbesc despre scorțișoara autentică, scorțișoara de Ceylon. Specia ceylon este mai dulce, mai subtilă și mai rafinată decât specia cassia (care provine de fapt din scoarța unui conifer asiatic).

Te-ar mai interesa: Semnul de cancer esofagian care apare după masă. A...

Cercetătorii au descoperit că doar simpla mestecare a scorțișoarei sau doar gestul de a o mirosi ajută la îmbunătățirea procesului cognitiv.

Un alt studiu din 2011 a descoperit legătura dintre scorțișoară și reducerea inflamațiilor cronice, care cauzează multiple boli neuro-degenerative.

Tot scorțișoara stimulează producerea progesteronului și descreșterea producției de testosteron la femei, ajutând în felul acesta la o echilibrare hormonală binevenită la orice vârstă.

Te-ar mai interesa: Avertismentul experților: Cea mai mortală boală in...

Tot cercetătorii au arătat că scorțișoara este o sursă grozavă de mangan, un mineral foarte necesar organismului.

De asemenea, scorțișoara reprezintă o sursă minunată de fier, calciu și fibre alimentare, dar și un ingredient care sprijină buna funcționare a bilei.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private